BiH

Zvaničnici Srbije i BiH nisu prisluškivani

Zvaničnici Srbije i BiH nisu prisluškivani
Zvaničnici Srbije i BiH nisu prisluškivani

SARAJEVO - Tajni dokument OSA-e je autentičan što znači da nije bilo prisluškivanja zvaničnika i građana Srbije i BiH, te da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Ovo je potvrđeno na današnjem sastanku Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH i članova ove agencije na kojoj je razmatrana aktuelna informacija koja je prije nekoliko dana procurila u javnost o tome da je OSA prisluškivala građane i funkcionere Srbije.

Na današnjoj sjednici predstavnika OSA-e i Zajedničke komisije za nadzor nad tom agencijom utvrđeno je da je dokument koji je procurio u javnost o aktivnostima i kontraobavještajnom djelovanju autentičan.

Zbog curenja tajnih podataka, OSA će provesti internu istragu.

Podsjećamo, nakon što je u medijima objavljen sporni dokument o praćenju i prisluškivanju zvaničnika Srbije, članovi ove Komisije čiji je rad inače zatvoren za javnost, razmatrali su ovo pitanje. I članovima Komisije bila je nepoznanica da li je objavljeni dokument autentičan ili ne te su zatražili su očitovanje.

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić tvrdio je da je 16. decembra 2016. dobio pošiljku sa oznakom tajno. Ona je upozoravala na zloupotrebe u OSA-i. Tražio je od svih strukura vlasti da daju odgovore da li i ko vodi tajne obavještajne ratove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije