BiH

Zvizdić: Izetbegovićev svojim istupom zaštitio suverenitet BiH

Zvizdić: Izetbegovićev svojim istupom zaštitio suverenitet BiH
Foto: N.N. | Zvizdić: Izetbegovićev svojim istupom zaštitio suverenitet BiH
N.N.

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić čestitao je članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću na jučerašnjoj reakciji tokom govora članova Predsjedništva u Beogradu.

"Ja čestitam gospodinu Izetbegoviću na državničkom istupu, na jednoj pravoj reakciji, na refleksu koji treba da ima svaki državnik, svaki patriota i svaki čovjek koji voli BiH, a pogotovo oni koji jesu u funkciji člana Predsjedništva BiH", kazao je Zvizdić za N1.

"On je svojim istupom zaštitio suverenitet BiH, rekao je sve u skladu sa našim Ustavom i zakonom. Vanjska politika BiH i međunarodni stavovi se definiraju i kreiraju u Sarajevu od strane ovlaštenih predstavnika, a da se vanjska politika BiH neće kao nekada voditi niti u Beogradu niti u Zagrebu", naveo je Zvizdić.

"Izetbegovićev istup treba da ima plebiscitarnu podršku svih onih koji ispravno razumijevaju da je BiH zemlja sa suverenitetom i međunarodnim - pravnim integritetom", kazao je Zvizdić za N1.

Izetbegović je juče u Beogradu u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koji se odnose na pitanje Kosova, a koje je samo nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

(N1)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Nezavisnasrpska

Koji suverenitet međede frljavi kada svako radi šta hoće i vuče na svoju stranu?? RS otvorila još jednu ambasadu u Sankt Peterburgu a ti lupaj gluposti i stavi prst u dupe kao i tvoj glupi gazda koji vas kurde blamira gdje stigne

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije