BiH

Zvizdić: Približavanje NATO savezu predstavlja prioritet BiH

Zvizdić: Približavanje NATO savezu predstavlja prioritet BiH
Foto: Ilustracija | Zvizdić: Približavanje NATO savezu predstavlja prioritet BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je danas sjednici Sjevernoatlantskog savjeta u Briselu na kojoj je ovo najveće političko tijelo NATO saveza pružilo podršku ubrzanju integracionih procesa BiH.

Zvizdić je u svom obraćanju istakao da je aktivacija Akcionog plana za prijem BiH u NATO i približavanje ovom savezu jedan od spoljnopolitičkih prioriteta BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je upoznao članove Savjeta da je BiH usvojila strateške dokumente "Pregled odbrane" i "Plan modernizacije Oružanih snaga BiH", kao i o procesu knjiženja nepokretne vojne imovine, čime su, kako je rekao, učinjeni značajni iskoraci na putu NATO integracija.

Zvizdić je rekao da BiH kontinuirano učestvuje u mirovnim operacijama i UN posmatračkim misijama gdje aktivno sarađuje i sa NATO snagama.

Prema njegovim riječima, BiH je posvećena promociji mira, stabilnosti i prosperiteta u regiji, jačanju saradnje u oblasti odbrane i bezbjednosti, kao i ubrzanju procesa evroatlantskih integracija regije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije