BiH

Zvizdić i Osmanović podijelili stranku

Zvizdić i Osmanović podijelili stranku
Zvizdić i Osmanović podijelili stranku

SARAJEVO - Denis Zvizdić i Adil Osmanović dva su kandidata za mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH o kojima je Predsjedništvo SDA raspravljalo na današnjoj višesatnoj sjednici, koja nije završena do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih".

Kako su nam potvrdili neposredni sudionici sjednice, vođena je žustra rasprava između dva bloka u vezi s kandidaturom Denisa Zvizića, kojeg je predložio Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA, i nominacijom Adila Osmanovića, kandidata kojeg je predložio Sadik Ahmetović, jedan od potpredsjednika stranke.

I tokom današnjeg dana mogle su se čuti ocjene da će od ishoda ovog glasanja zavisiti i jedinstvo stranke, koja bi mogla duboko da se podijeli u dva tabora ukoliko bude podržana Zvizdićeva kandidatura.

Inače, uoči sjednice Izetbegović je potvrdio da će podržati Zvizdića.

Upitan da kaže da li je riječ o sukobu u stranci zbog različitih mišljenja po pitanju kandidata za predsjedavajućeg, odgovorio je da je sukob prejaka riječ te da u svakoj stranci ima različitih viđenja.

Ahmetović je izjavio kako smatra da je Osmanović pravi kandidat za predsjedavajućeg.

"Glasat ću za Adila Osmanovića jer mislim da je on najbolji za SDA da u potpunosti jedinstvena rješava sve nagomilane probleme u BiH", kazao je on.

Osmanović je rekao da vjeruje u demokratski proces u kojem će u obzir biti uzete sve činjenice, a Zvizdić je dodao kako očekuje da će on biti kandidat. Senad Šepić, jedan od potpredsjednika, nije želio precizirati čiju će kandidaturu podržati.

"Budite uvjereni, izabraćemo najboljeg kandidata", kazao je Šepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije