BiH

Zvizdić pozvao na potpisivanje reformske agende

Zvizdić pozvao na potpisivanje reformske agende
Zvizdić pozvao na potpisivanje reformske agende

SARAJEVO - U vezi s potpisivanjem ekonomske reformske agende, koje je najavljeno za 11. jun 2015, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić pozvao je predstavnike svih nivoa vlasti u BiH da realizuju obećano i potpišu agendu nastalu na osnovu prijedloga i dogovora entitetskih vlada, Brčko distrikta i Savjeta ministara BiH i uz veliku pomoć Evropske komisije i međunarodnih finansijskih institucija.

Dodao je da Savjet ministara ostaje potpuno posvećen ključnim prioritetima, a to su evropski put BiH i poboljšanje poslovnog okruženja i konkurentnosti.

Zvizdić je istakao da će Agenda ekonomskih reformi, koju su u formi radnog materijala definisali na sastanku na Jahorini i koja je sada pretvorena u finalni dokument, a koja je bazirana na obavezama BiH prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i Sporazumu za rad i zapošljavanje, omogućiti da prirodne i ljudske kapacitete stavimo u funkciju ekonomskog razvoja BiH.

Tvrdi da bi na taj način ekonomija bila u fokusu, što je i najpotrebnije za značajan iskorak u EU integracijama i za poboljšanje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine.

"Zbog ovih činjenica pozivam predstavnike vlasti da u četvrtak dođu na sastanak kojem će prisustvovati i evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o pridruživanju, Johanes Hahn i da zajedno potpišemo agendu ekonomskih reformi" rekao je Zvizdić, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Vezana vijest:

Vlada FBiH dala saglasnost na Prednacrt reformske agende za BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije