BiH

Zvizdić sa Ivanovim: Zajednički napredak i stabilnost ključ za razvoj regiona

Zvizdić sa Ivanovim: Zajednički napredak i stabilnost ključ za razvoj regiona
Foto: Savjet ministara BiH | Zvizdić sa Ivanovim: Zajednički napredak i stabilnost ključ za razvoj regiona

SKOPLJE - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Skoplju sa predsjednikom Makedonije Đorđom Ivanovim o bilateralnim odnosima i regionalnoj saradnji, te su zaključili da su zajednički napredak i stabilnost zemalja zapadnog Balkana ključni faktori za razvoj regiona

Zvizdić je rekao da je trajni prioritet spoljne politike BiH unaprjeđenje saradnje sa susjednim državama, na osnovama zajedničkog interesa i načelima ravnopravnosti, uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

On je izrazio opredjeljenost BiH za rješavanje otvorenih pitanja u regiji kroz dijalog, uz poštivanje navedenih načela. Dodao je da BiH ostaje aktivni sudionik unutar Berlinskog procesa i Zapadnobalkanske šestorke (WB6), te da prepoznaje značaj ovih inicijativa koje podstiču jačanje i produbljivanje regionalne saradnje, te ubrzavanje procesa evropskih integracija na Zapadnom Balkanu.

Bosna i Hercegovina, prema njegovim riječima, nastavlja provoditi aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje političkog dijaloga i jačaju regionalnu saradnju.

Konstatovano je da su zajednički prosperitet, napredak i  stabilnost zemalja Zapadnog Balkana ključni faktori za razvoj regiona.

Sastanku je prisustvovala ambasadorica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije