BiH

Zvizdić šalje korigovani Prijedlog zakona o akcizama

Zvizdić šalje korigovani Prijedlog zakona o akcizama
Foto: Ilustracija | Zvizdić šalje korigovani Prijedlog zakona o akcizama

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, u narednim danima uputiće korigovani Prijedlog zakona o povećanju akciza na naftu i naftne derivate UO UIO BiH.

On je danas nakon sastanka s Klubom poslanika Saveza za promjene u Predstavničkom domu BiH rekao da Vijeće ministara BiH neće Prijedlog zakona o povećanju akciza uputiti u parlamentarnu proceduru ukoliko se ne uvaže sugestije. Rekao je da i dalje ostaje pri stavu da su akcize važne zato što idu u cestogradnju i autoputeve, a javnost o tome mora biti informisana.

On je pozvao sve one koji učestvuju u ovom procesu na rješavanje pitanja da se izradi dokument koji će biti prihvatljiv za sve.

Aleksandra Panudrević, šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu BiH, istakla je da je Zvizdić jedini predstavnik izvršne vlasti koji sluša ono što parlament govori, te da je razočarana što to isto ne čine i drugi nosioci izvršne vlasti. Dodala je da je transparentnost izuzetno važna, te da prijedlog koji je četiri puta padao u parlamentu ne dolazi u obzir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije