BiH

Zvizdić: Bez mira nema ni perspektive

Zvizdić: Bez mira nema ni perspektive
Zvizdić: Bez mira nema ni perspektive

BRISEL - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je uoči sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini da je sastanak koji je ona organizovala sa funkcionerima iz zemalja našeg regiona veoma bitan, te da su velika očekivanja.

Zvizdić je u dnevniku televizije "N1" rekao da je Mogerinijeva insistirala na pitanjima bezbjednosti i radikalizma u zemljama Zapadnog Balkana.

"Fokus je bio model daljeg jačanja saradnje unutar prostora Zapadnog Balkana. Proširenje političke i ekonomske saradnje. Zapadni Balkan je ključ stabilnosti i mira u Evropi. Jedna od narednih faza je Upitnik koji ćemo popuniti profesionalno sa visokim nivoom kvalitete odgovara. Razgovarali smo o problemima sa prevođenjem, ako se to pitanje riješi na adekvatan način onda ćemo ispoštovati zadatu dinamiku", poručio je Zvizdić.

On je dodao da će Mogerinijeva uraditi sve sa političkog aspekta kako bi pomogla BiH u ispunjavanju ciljeva i obaveza.

"Mogerini će sa političkog aspekta sigurno raditi sve kao što je bilo do sada na evropskom putu BiH. Na nama je da završimo proces pripreme odgovora, ali smo sigurni da će se učiniti sve da BiH dobije kandidatski status", istakao je Zvizdić.

On je zaključio da je mir posebno važna kategorija za BiH.

"Terorizam je postao globalna prijetnja. Mi u BiH smo jako fokusirani na pitanje borbe protiv terorizma i mislim da su napravljeni značajni pomaci, posebno jer u posljednje vrijeme nema odlazaka na strana ratišta. Mir je posebno važan za BiH kao i stabilnost jer ne možemo govoriti o evropskom putu i perspektivi bez stabilnosti", zaključio je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije