BiH

Zvizdić danas sa Vučićem, delegacija BiH u zvaničnoj posjeti Srbiji

Zvizdić danas sa Vučićem, delegacija BiH u zvaničnoj posjeti Srbiji
Zvizdić danas sa Vučićem, delegacija BiH u zvaničnoj posjeti Srbiji

BEOGRAD - Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta Ministara Bosne i Hercegovine, koji predvodi delegaciju BiH u zvaničnoj posjeti Beogradu, razgovaraće danas sa Aleksandrom Vučićem, premijerom Srbije.

Posjeta Beogradu počinje svečanim dočekom ispred Palate Srbija a potom slijede zvanični sastanci.

Vučić je najavio da će sa Zvizdićem razgovarati o važnim pitanjima za dvije države, ističući da je važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti, dok je Zvizdić uoči posjete izrazio uvjerenje da će njegov susret s premijerom Vučićem rezultirati pozitivnim uticajem na ukupnu relaksaciju odnosa Srbije i BiH.

Predsjednik Vlade Srbije je sinoć bio domaćin Zvizdiću i na radnoj večeri po dolasku delgacije BiH u Beograd

Zvizdić je sa delegacijom doputovao sinoć u Beograd a na Aerodromu "Nikola Tesla" ih je dočekao prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

U srdačnom i neformalnom razgovoru obe strane izrazile su zadovoljstvo zbog posjete Srbiji, kao i spremnost da se otvoreno razgovara o svim pitanjima koja su od obostranog interesa u cilju zajedničke i stabilne budućnosti,

Delegaciju BiH osim Zvizdića čine i zamjenik predsedavajućeg i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar spoljnih poslova Igor Crnadak i ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije