BiH

Zvornički SDS: Isključenja ne vode ničemu, treba razgovarati unutar stranke

Zvornički SDS: Isključenja ne vode ničemu, treba razgovarati unutar stranke
Foto: Srna | Zvornički SDS: Isključenja ne vode ničemu, treba razgovarati unutar stranke

ZVORNIK - Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Zvornik Dragomir Vasić rekao je da je Kostadin Vasić donio odluku o prelasku u Ujedinjenu Srpsku bez konsultacija sa ovim odborom, ocijenivši da je prvo trebalo iscrpiti sva sredstva razgovora kroz organe stranke u nadi da će biti poništene odluke o njegovom, kao i isključenju Obrena Petrovića iz SDS-a jer to ne vodi ničemu.

Vasić je na konferenciji za novinare rekao da je Kostadin Vasić odluku donio samovoljno, bez konsultacija, nakon što ga je iz SDS-a isključio predsjednik stranke Vukota Govedarica.

On je podsjetio da je Kostadin Vasić izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske kao kandidat SDS-a, te ocijenio da prvo treba iscrpiti sva sredstva razgovora kroz organe stranke.

"Trebalo je ići na sjednicu Glavnog odbora SDS-a koja će biti održana u subotu, 17. novembra, u nadi da tamo ima dovoljno razumnih ljudi da ponište odluku o Vasićevom isključenju, kao i isključenju Obrena Petrovića iz stranke, jer to ne vodi ničemu", rekao je Vasić.

On kaže da Kostadin Vasić ovim potezom nije nanio štetu ljudima koji su ga prozivali nego njemu lično i Gradskom odboru SDS-a Zvornik, zbog čega želi da se ogradi od Vasićevog prelaska u Ujedinjenu Srpsku.

Vasić je dodao da će dva člana zvorničkog Gradskog odbora ići na sjednicu Glavnog odbora SDS-a, kao i 11 delegata na Skupštinu stranke.

"Naši stavovi su i dalje isti. Tražimo ostavku rukovodstva SDS-a i učešće u vlasti na svim nivoima iz dva razloga - radi sprečavanja daljih podjela u srpskom narodu, koje su evidentne, i efikasne zaštite interesa Republike Srpske u zajedničkim organima", rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije