BiH

Zvornički SDS traži ostavku rukovodstva stranke i saradnju sa SNSD-om

Zvornički SDS traži ostavku rukovodstva stranke i saradnju sa SNSD-om
Foto: Ilustracija | Zvornički SDS traži ostavku rukovodstva stranke i saradnju sa SNSD-om

ZVORNIK - Zvornički Gradski odbor SDS-a pozvao je predsjednika stranke Vukotu Govedaricu, generalnog sekretara Igora Ostojića i kompletno stranačko Predsjedništvo da podnesu ostavke radi loših izbornih rezultata, a svoje članstvo da na sjednici Glavnog odbora glasaju za razgovore o formiranju vlasti na svim nivoima sa SNSD-om i svim srpskim partijama.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Zvorniku Dragomir Vasić rekao je da je donesen zaključak kojim se Glavnom odboru SDS-a predlaže da na narednoj sjednici formira komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora, a za njenog predsjednika imenuje Milana Milićevića iz Teslića.

On je rekao da je Gradski odbor SDS-a Zvornik predlaže Glavnom odboru SDS-a da uvaži žalbu Kostadina Vasića na Govedaričinu ishitrenu odluku o isključenju iz stranke i da ona bude poništena.

"Gradski odbor SDS-a u Zvorniku ovlašćije i obavezuje svoje članove da na idućoj sjednici Glavnog odbora SDS-a glasaju za razgovore o formiranju vlasti na svim nivoima sa SNSD-om i svim srpskim političkim partijama koje budu na toj liniji radi zaustavljanja daljih podjela unutar srpskog naroda koje su sad već preduboke, a posebno radi zaštite interesa Republike Srpske na nivou BiH, odnosno na nivou zajedničkih institucija", rekao je Vasić novinarima u pauzi sjednice.

Vasić je naglasio da Gradski odbor SDS-a Zvornik osuđuje organizovano dovođenje ljudi na prošlu sjednicu Glavnog odbora SDS-a u Banjaluci, koji nisu čak ni članovi stranke, i sramno vrijeđanje istaknutih funkcionera SDS-a, što je protivno Statutu stranke i ozbiljno narušava ugled stranke, te da za to treba neko da snosi odgovornost, a to su organizatori sjednice.

"Želim u ime Gradskog odbora SDS-a Zvornik, koji je bio u kompletnom sastavu, i svoje lično ime, da pozovem članove i sve funkcionere SDS-a da se u narednom periodu uzdrže od pojedinačnih nastupa u medijima i od donošenja nekih loših individualnih odluka bez konsultacija sa organima stranke, jer time se ne rješava nijedan problem, nego se nanosi ogromna šteta SDS-u koji je neophodan za očuvanje Republike Srpske", kaže Vasić.

On je rekao da je Glavni odbor SDS-a Zvornik večeras analizirao rezultate opštih izbora u BiH i vrlo teško političko stanje unutar SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije