BiH

Tri terenca Tužilaštvo BiH će da plati 210.000 KM

Tri terenca Tužilaštvo BiH će da plati 210.000 KM
Tri terenca Tužilaštvo BiH će da plati 210.000 KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH proteklih dana pokrenulo je proceduru nabavke tri limuzine.

Prema saznanjima "Nezavisnih", ova krovna pravosudna (tužilačka) institucija u državi kupuje tri terenca, koja će platiti oko 210.000 KM, ili oko 70.000 KM po komadu.

Javni natječaj će biti otvoren do početka narednog mjeseca (2. mart), kada je i otvaranje ponuda.

Vrijedi podsjetiti, posljednji veliki aranžman Tužilaštva BiH ugovoren je početkom 2014. godine, kada su u dva navrata kupili dvije limuzine, prvu od 103.000 KM, a drugu od 115.000 KM.

"Nezavisne" su tada objavile da će jednu od dvije nove limuzine koristiti Goran Salihović, glavni državni tužilac.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić tada je izjavio da su vozila potrebna "zbog povećanja broja tužilaca Tužilaštva BiH u odnosu na prethodnu godinu, kao i zbog povećanja aktivnosti u Posebnom odjelu za ratne zločine".

I ovoga puta Grubešić je "Nezavisnim" potvrdio kupovinu novih vozila, navodeći da je "cjelokupan proces realiziran u skladu sa zakonom, uz predviđenu proceduru i saglasnost svih institucija uključenih u postupak".

"U narednom periodu očekuje se nabavka još šest do sedam vozila u ovoj godini, a sve s ciljem kako bi povećani kapaciteti Tužiteljstva BiH bili opremljeni i mogli u potpunosti djelovati u skladu sa svojim nadležnostima, u borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije, terorizma, ratnih zločina i ostalih predmeta iz naše nadležnosti", rekao je Grubešić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije