• Deblokiran Dom naroda, sjednica 30. marta

  Deblokiran Dom naroda, sjednica 30. marta

  Srna - 23.03.2015 14:52

  SARAJEVO - Nastavak sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je 17. marta odgođena zbog nedolaska tri delegata iz Republike Srpske, biće održan u ponedjeljak, 30. marta, ali je sa dnevnog reda skinuta sporna tačka o izboru Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH, dogovoreno je na sjednici proširenog kolegijuma ovog doma.

 • Bez izjašnjavanja o Izbornom zakonu

  Bez izjašnjavanja o Izbornom zakonu

  Fena - 23.03.2015 14:10

  SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je danas razmatrala, ali se nije izjašnjavala o tome postoji li usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut.

 • Pet kandidata bez potvrde CIK-a

  Pet kandidata bez potvrde CIK-a

  Fena - 23.03.2015 14:02

  SARAJEVO - Na osnovu izvještaja o izvršenim provjerama, danas je Centralna izborna komisija BiH izdala potvrde da 14 predloženih kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH ispunjavaju uslove propisane članom 10c Zakona o Savjetu ministara Bosne i Hercegovine za imenovanje na funkcije ministra odnosno zamjenika ministra.

 • Utvrđena visina RTV takse

  Utvrđena visina RTV takse

  Fena - 23.03.2015 13:49

  SARAJEVO - Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas sa četiri glasa za, jednim protiv i tri suzdržana visinu RTV takse u iznosu od 7,5 KM

 • BiH i Slovenija nemaju otvorenih političkih pitanja

  BiH i Slovenija nemaju otvorenih političkih pitanja

  Fena - 23.03.2015 13:44

  LJUBLJANA - Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor poželio je danas dobrodošlicu Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u Ljubljani i izrazio je podršku naporima BiH da uđe u Evropsku uniju.

 • Imenovana kantonalna Vlada

  Imenovana kantonalna Vlada

  Srna - 23.03.2015 13:43

  SARAJEVO - Skupština Kantona Sarajevo imenovala je danas kantonalnu Vladu.

 • Svečani doček članova Predsjedništva BiH u Ljubljani

  Svečani doček članova Predsjedništva BiH u Ljubljani

  AA - 23.03.2015 12:55

  LJUBLJANA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović danas borave u Ljubljani.

  Foto
 • Neophodna tješnja saradnja država na Balkanu

  Neophodna tješnja saradnja država na Balkanu

  Srna - 23.03.2015 12:01

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznao je delegaciju Socijalističke partije Bugarske, koju je predvodio Kalojan Pargov, o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

 • Čavara: Opstruišu pozitivne procese

  Čavara: Opstruišu pozitivne procese

  Srna - 23.03.2015 11:44

  SARAJEVO- Predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Marinko Čavara izjavio je danas da pregovori o deblokiranju procesa formiranja federalne vlade teku od petka, 20. marta, ali da još nema informacije da li su završeni.

 • Petrović: Sudbina SDS-a u rukama Izetbegovića

  Petrović: Sudbina SDS-a u rukama Izetbegovića

  Srna - 23.03.2015 11:11

  BANJALUKA - Predsjednik Mladih socijaldemokrata Dušan Petrović rekao je da se sudbina SDS-a nalazi u rukama Bakira Izetbegovića, Šefika Džaferovića, Željka Komšića i Emira Suljagića, pa otuda i nervoza koju ispoljava poslanik SDS-a u parlamentu BiH Aleksandra Pandurević.

 • Čavara ponovo traži informaciju od Ustavnog suda

  Čavara ponovo traži informaciju od Ustavnog suda

  Fena - 23.03.2015 11:03

  SARAJEVO - Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara ponovo je zatražio informaciju od Ustavnog suda FBiH - kada će riješiti Zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa kod smjene Vlade FBiH, saopšteno je uz Kabineta predsjednika FBiH.

 • Danas odluka o Hadžiću?

  Danas odluka o Hadžiću?

  Srna - 23.03.2015 09:44

  HAG - Haškom tužilaštvu danas ističe rok da se izjasni o žalbi odbrane bivšeg lidera Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića na odluku Tribunala kojom je odbačen njegov zahtjev da iz zdravstvenih razloga bude pušten na privremenu slobodu, a da li će teško oboljeli Hadžić biti pušten znaće se najdalje kroz sedam dana.

 • Davidi: Morate provesti široke reforme

  Davidi: Morate provesti široke reforme

  Fena - 23.03.2015 08:47

  SARAJEVO - Pokretanje procedure za aktiviranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) BiH sa EU nije nešto što je samo po sebi revolucionarno, ali jeste prvi značajniji korak na putu ka Evropskoj uniji. Pogotovo je važno ako znamo da u proteklih nekoliko godina BiH nije imala značajnije korake u procesu evropskih integracija, rekao je u intervjuu za „Dnevni avaz" otpravnik poslova Delegacije EU u BiH Renco Davidi.

 • Ključna sedmica za uspostavu vlasti?

  Ključna sedmica za uspostavu vlasti?

  Dejan Šajinović - 22.03.2015 22:00

  SARAJEVO, BANJALUKA - Trakavica u vezi s formiranjem nove vlasti na nivou BiH i na nivou FBiH još traje i što vrijeme više prolazi, dodatno se komplikuje, mada su nas sagovornici iz stranaka danas uvjeravali da bi ove sedmice ipak stvari mogle krenuti s mrtve tačke ka konačnom rješenju.

 • BiH će vratiti dug uprkos rastu dolara

  BiH će vratiti dug uprkos rastu dolara

  U. Vukić - 22.03.2015 21:01

  SARAJEVO - Bosna i Hercegovina u ovoj godini vratiće 612,8 miliona KM spoljnog duga, a bez obzira na rast dolara, koji je zaduženost BiH povećao za čak 68,5 miliona KM, otplata duga će biti u planiranim okvirima.

              10              

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.