BiH
 • Sve manje šanse za izbore u Mostaru

  Nihada Hasić, Almedin Šišić - 09.04.2014 20:15

  SARAJEVO - Lokalni organi HDZ BiH i SDA u Mostaru sjest će za sto u narednih sedam dana, kako su sinoć i dogovorila rukovodstva njihovih stranaka, ali nema optimizma da će uspjeti dogovoriti političko rješenje koje bi omogućilo da do kraja godine budu održani lokalni izbori u ovom gradu.

 • Bramerc: Malo vidljivog napretka u procesuiranju počinilaca

  Srna - 09.04.2014 20:14

  SARAJEVO - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc saglasan je sa predstavnicima udruženja porodica žrtava proteklog rata da ima veoma malo vidljivog napretka u procesuiranju ratnih zločina i nada se da će u narednih šest mjeseci biti ostvaren pomak, zbog zapošljavanja novih tužilaca.

 • Razmotren Prijedlog izmjena zakona o srednjem obrazovanju

  Srna - 09.04.2014 20:05

  BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, kojim se, između ostalog, uređuje način donošenja opštih akata škole.

 • Za uspješnu spoljnu politiku potrebno unutrašnje političko jedinstvo

  Srna - 09.04.2014 18:15

  SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je danas u Sarajevu da je za uspješno provođenje spoljne politike BiH najvažnije postići unutrašnje političko jedinstvo, kojeg nema i koje je najčešće samo deklarativno.

 • Lakše do državljanstva RS

  D.Š. - 09.04.2014 17:32

  BANJALUKA - Novi zakon o državljanstvu RS, koji je NS RS juče razmotrila u formi prijedloga, olakšaće sticanje državljanstva RS, istakla je danas Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave.

 • Incko: Doći do kompromisa o zakonu o prebivalištu

  Fena - 09.04.2014 16:49

  BIJELJINA - Visoki predstvanik u BiH Valetin Incko ocijenio je danas da se pitanje prebivališta i boravišta treba da riješi na nivou BiH, ističući da suštinski ne postoji mnogo razlika koje se ne bi mogle prevazići.

 • Radojičić: Retorika poslanika prevazilazi granice kulture

  Srna - 09.04.2014 16:19

  BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić upozorio je da retorika u republičkom parlamentu svakog dana prevazilazi granice elementarne parlamentarne i dozvoljene kulture.

 • Dodik i Bocan-Harčenko o »Južnom toku«

  Srna - 09.04.2014 15:29

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznao je ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksandra Bocan-Harčenka o dinamici realizacije projekta "Južni tok" kroz Republiku Srpsku.

 • Razmotren Prijedlog izmjena zakona o poreskom postupku

  Srna - 09.04.2014 14:47

  BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o poreskom postupku Republike Srpske da bi se stvorili uslovi za povlačenje sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda i omogućilo provođenje memoranduma čiji je krajnji cilj pospješivanje naplate poreza.

 • Spriječen prenos nadležnosti o Graničnoj kontroli

  Srna - 09.04.2014 14:44

  SARAJEVO - Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu jednoglasno podržala Prijedlog zakona o Graničnoj kontroli, zajedno sa amandmanima kojima je spriječen prenos nadležnosti.

 • O saradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina

  N.N. - 09.04.2014 14:15

  SARAJEVO - Predstavnici Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH izvjestili su danas u Sarajevu glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca o radu Tužilaštva BiH na preostalim predmetima kategorije dva, u kojima su istrage započete do kraja 2003. godine u haškom Tužilaštvu, a dokazni materijali iz tih predmeta ustupljeni Tužilaštvu BiH.

 • Vlajki: Nema separacije dok se poštuje »Dejton«

  Srna - 09.04.2014 13:15

  BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki rekao je da niko u Republici Srpskoj i ne pomišlja na separaciju dok se čuva izvorni Dejtonski sporazum u BiH, te pozdravio nedavnu izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o teritorijalnom integritetu BiH.

 • Uskraćeno pravo kandidovanja za 12 stranaka

  Srna - 09.04.2014 13:06

  SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH uskratila je danas pravo kandidovanja na narednim izborima za 12 političkih stranaka, jer nisu dostavile godišnje finansijske izvještaje za 2012. godinu i nisu omogućile Službi za reviziju pristup stranačkim prostorijama.

 • Genjac: Zakon o prebivalištu RS ćemo rušiti na sve načine

  AA - 09.04.2014 10:47

  SARAJEVO - Klubovi bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske i Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) koristiće sve dopuštene pravne mehanizme kako bi spriječili stupanje na snagu prijedloga zakona o prebivalištu i boravištu u RS, potvrdio je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Halid Genjac, predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda PS BiH.

 • Ivo Josipović: Zemlje koje ostanu izvan EU biće »slijepo crijevo«

  AA - 09.04.2014 10:36

  MOSTAR - Članstvo u Evropskoj uniji je veliki izazov i prilika, ali ono samo po sebi ne rješava probleme koje ima jedna država, rekao je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

              10              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner