• Vlada RS i dalje jedina formirana izvršna vlast

  Vlada RS i dalje jedina formirana izvršna vlast

  Srna - 30.03.2015 16:17

  BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je, u razgovoru sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH Dejvidom Robinsonom, da je Vlada Srpske i dalje jedina formirana izvršna vlast u BiH sa usvojenim ključnim dokumentima - Ekonomskom politikom i Budžetom za 2015. godinu.

 • Usvojen budžet Tuzlanskog kantona

  Usvojen budžet Tuzlanskog kantona

  Fena - 30.03.2015 16:13

  TUZLA - Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, s 21 glasom za i dva suzdržana, usvojili su Prijedlog budžeta Tuzlanskog kantona za 2015. godinu u iznosu 384.620.949 KM.

 • Čubrilović: Parlamenti da preuzmu dio odgovornosti

  Čubrilović: Parlamenti da preuzmu dio odgovornosti

  Srna - 30.03.2015 16:11

  BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da parlamenti u BiH treba da preuzmu svoj dio odgovornosti za provođenje Izjave o principima pristupanja BiH EU, koju je Narodna skupština Srpske ranije jednoglasno prihvatila.

 • Zajam izostao sa dnevnog reda

  Zajam izostao sa dnevnog reda

  Srna - 30.03.2015 15:41

  SARAJEVO - Sa dnevnog reda današnje sjednice Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda parlamenta BiH skinuta je tačka o davanju saglasnosti za ratifikovanje sporazuma o zajmu Međunarodne banke za obnovu i razvoj, jer Predstavnički dom nije dao saglasnost za ratifikovanje tog sporazuma.

 • Ivanić: Vlast će biti brzo formirana

  Ivanić: Vlast će biti brzo formirana

  Srna - 30.03.2015 15:26

  ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da se sa 90 odsto vjerovatnoće može tvrditi da će relativno brzo biti fomirani Savjet ministara BiH i Vlada Federacije BiH /FBiH/.

 • Pavić: Obični čovjek da bude u centru pažnje

  Pavić: Obični čovjek da bude u centru pažnje

  Srna - 30.03.2015 15:23

  PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić ocijenio je da je prvih 100 dana rada Vlade Republike Srpske obilježio set mjera za rasterećenje privrede i privlačenje investitora.

 • Simić: Odluka Ustavnog suda BiH kvazipolitička

  Simić: Odluka Ustavnog suda BiH kvazipolitička

  Srna - 30.03.2015 14:58

  BANJALUKA - Pravni ekspert Krstan Simić smatra da je odluka Ustavnog suda BiH da se proglasi nenadležnim za ocjenu ustavnosti grbova i simbola opština u Federaciji BiH /FBiH/ kvazipolitička, odnosno ustupak federalnoj vlasti.

 • Cvijanović: EU poslala pozitivnu poruku

  Cvijanović: EU poslala pozitivnu poruku

  Srna - 30.03.2015 14:55

  BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je Evropska unija /EU/ najnovijom inicijativom poslala pozitivnu poruku, ali da je ključ procesa evropskih integracija uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije koji mora biti zasnovan na ustavnim nadležnostima svih nivoa vlasti.

 • Vijeće Ustavnog suda FBiH sutra o imenovanju Džihanovića

  Vijeće Ustavnog suda FBiH sutra o imenovanju Džihanovića

  Fena - 30.03.2015 14:30

  SARAJEVO - Vijeće Ustavnog suda Federacije BiH za zaštitu vitalnih interesa zakazalo je za sutra objavljivanje odluke u vezi sa zahtjevom Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH za utvrđivanje postojanja vitalnog nacionalnog Interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u postupku usvajanja Prijedloga odluke o potvrđivanju Odluke bivšeg predsjednika FBiH Živka Budimira o imenovanju Šahbaza Džihanovića za sudiju Ustavnog suda FBiH.

 • Cvijanović i Vukičević o zajedničkoj sjednici vlada RS i Srbije

  Cvijanović i Vukičević o zajedničkoj sjednici vlada RS i Srbije

  Fena - 30.03.2015 14:20

  BANJA LUKA - Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Republike Srbije u BiH Stanimir Vukičević razgovarali su danas o pripremama za održavanje naredene zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Republike Srbije.

 • Zvizdić dostavlja odluku o imenovanju ministara?

  Zvizdić dostavlja odluku o imenovanju ministara?

  Srna - 30.03.2015 14:17

  SARAJEVO - Novoizabrani predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, najvjerovatnije, danas dostaviće Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara BiH odluku o imenovanju ministara i zamjenika, i zatražiti da Predstavničkom domu bude preporučena potvrda imenovanja, izjavio je Srni generalni sekretar Savjeta ministara BiH Zvonimir Kutleša.

 • Hitno mijenjati zakon o VSTS

  Hitno mijenjati zakon o VSTS

  Srna - 30.03.2015 14:13

  SARAJEVO - BiH je potreban novi zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/, a to je u nadležnosti parlamenta BiH, rekla je danas zamjenik predsjednika VSTS Ružica Jukić.

 • Pavić: Pod hitno mijenjati zakon

  Pavić: Pod hitno mijenjati zakon

  Srna - 30.03.2015 14:09

  PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je da se pod hitno mora mijenjati Zakon o stvarnim pravima i prateći akti kojim je predviđeno da se nekretnine investitorima prodaju putem licitacije, ocjenjujući da je za investitore takav način kupovine zemljišta i objekata neprihvatljiv.

 • Mikić pozvao na donošenje izmjena i dopuna Izbornog zakona

  Mikić pozvao na donošenje izmjena i dopuna Izbornog zakona

  Srna - 30.03.2015 14:03

  SARAJEVO - Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Stjepan Mikić pozvao je danas Parlamentarnu skupštinu BiH na donošenje izmjena i dopuna Izbornog zakona.

 • Pavić protiv poskupljenja struje

  Pavić protiv poskupljenja struje

  Srna - 30.03.2015 13:50

  PRIJEDOR- Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je danas da se protivi poskupljenju električne energije i pozvao Regulatornu agenciju da to ne dozvoli u ovom momentu.

          4                  

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.