• Dodik sa Solstromom, Muentom i Lajčakom

  Dodik sa Solstromom, Muentom i Lajčakom

  Srna - 19.11.2014 08:05

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće danas u Banjaluci sa generalnim direktorom za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova Švedske Torbjornom Solstromom.

 • SDA, DF i HDZ za sada bez sporazuma

  SDA, DF i HDZ za sada bez sporazuma

  N.N. - 18.11.2014 21:31

  Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u utorak navečer ipak nisu potpisale finalni sporazum u vezi s formiranjem vlasti na nivou FBiH, ali i na drugim nivoim, jer kako Klix.ba saznaje, predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću nisu odgovarale određene stavke koje je delegacija njegove stranke inače bila dogovorila sa predstavnicima preostale dvije.

 • Dragan Lukač najbolji kandidat

  Dragan Lukač najbolji kandidat

  Mirsada Lingo-Demirović - 18.11.2014 21:00

  SARAJEVO - Nezavisni odbor Parlamenta FBiH odlučio je nakon današnjih intervjua sa sedam od ukupno devet prijavljenih kandidata da povjerenje za novi mandat na poziciji direktora Federalne uprave policije ukaže Draganu Lukaču, aktuelnom direktoru FUP-a.

 • Izetbegović: Čović neće blokirati stvari

  Izetbegović: Čović neće blokirati stvari

  Nihada Hasić - 18.11.2014 20:00

  SARAJEVO - SDA, DF Željka Komšića i HDZ BiH sa partnerskim strankama iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) definisali su programska načela za uspostavu i djelovanje vlasti na svim nivoima u BiH, a sam sporazum koji obuhvata usaglašene principe trebalo bi da bude potpisan do danas.

 • Lajčak: Nove vlasti u BiH treba formirati brzo

  Lajčak: Nove vlasti u BiH treba formirati brzo

  Fena, Srna - 18.11.2014 19:57

  SARAJEVO - Potpredsjednik Vlade Republike Slovačke i ministar vanjskih i evropskih poslova Miroslav Lajčak izjavio je danas u Sarajevu za Agenciju FENA da nove vlasti na entitetskom i državnom nivou treba formirati brzo.

 • Čavić traži istragu o snimku

  Čavić traži istragu o snimku

  Dejan Šajinović - 18.11.2014 19:00

  BANJALUKA - Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, podnio je danas krivičnu prijavu protiv NN lica radi utvrđivanja autentičnosti snimka za koji pojedini mediji tvrde da predstavlja razgovor Željke Cvijanović, predsjednika Vlade RS, o navodnoj kupovini poslanika u Narodnoj skupštini RS, i za krivično djelo političke korupcije.

 • SNSD u prednosti, obezbijediće 43 glasa

  SNSD u prednosti, obezbijediće 43 glasa

  Uroš Vukić - 18.11.2014 19:00

  BANJALUKA - Oba politička bloka u RS na predstojećoj konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine RS, koja će se održati u utorak, predložiće kandidata za predsjednika najvišeg zakonodavnog tijela u RS, a kako stvari sada stoje bliži izboru je kandidat koalicije SNSD -DNS - SP.

 • Lagumdžija: EU Strategija je dodatna platforma za jačanje regionalne saradnje

  Lagumdžija: EU Strategija je dodatna platforma za jačanje regionalne saradnje

  Srna - 18.11.2014 18:24

  Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija rekao je da je pokretanje Strategije EU za Jadransko-jonski region u cijelosti na liniji novog pristupa EU prema BiH, koji na prvo mjesto stavlja ekonomske i socijalne reforme, vladavinu prava, jačanje borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, te jačanje administrativnih kapaciteta zemlje.

 • Dragan Lukač ostaje na čelu FUP-a

  Dragan Lukač ostaje na čelu FUP-a

  N.N. - 18.11.2014 18:11

  Nezavisni odbor Parlamenta FBiH odlučio je nakon današnjih intervjua sa sedam od ukupno devet prijavljenih kandidata da povjerenje za novi mandat na poziciji direktora Federalne uprave policije ukaže Draganu Lukaču, aktuelnom direktoru FUP-a .

 • Dodik: Konstituisanje vlasti u Srpskoj biće završeno do 20. decembra

  Dodik: Konstituisanje vlasti u Srpskoj biće završeno do 20. decembra

  Srna - 18.11.2014 17:13

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je tokom razgovora sa švajcarskim ambasadorom u BiH Hajnrihom Maurerom da proces konstituisanja vlasti u Srpskoj počinje sljedeće sedmice i da će biti okončan do 20. decembra.

 • Srpska za prevazilaženje zastoja na evropskom putu

  Srpska za prevazilaženje zastoja na evropskom putu

  Srna - 18.11.2014 17:10

  BANJALUKA - Republika Srpska opredijeljena je za prevazilaženje zastoja u procesu evropskih integracija u BiH uz puno uvažavanje ustavnopravnog poretka BiH i Dejtonskog sporazuma, rečeno je na sastanku premijera Republike Srpske Željke Cvijanović i ambasadora Italije u BiH Ruđera Korijasa.

 • Svjedok potvrdio da mu je ubijen osamdesetogodišnji otac

  Svjedok potvrdio da mu je ubijen osamdesetogodišnji otac

  Srna - 18.11.2014 17:07

  SARAJEVO - Nekadašnji inspektor u Stanici javne bezbjednosti /SJB/ Trnovo Rade Ivanović rekao je danas pred Sudom BiH da je njegov otac, koji je imao 80 godina, ubijen 15. juna 1992. ispred porodične kuće u selu Milje kod Trnova, te da su muslimanske jedinice izvršile napad 31. jula 1992. godine i zauzele Trnovo.

 • Dogovorena koalicija: SDA, DF i HDZ činiće vlast u Federaciji BiH

  Dogovorena koalicija: SDA, DF i HDZ činiće vlast u Federaciji BiH

  N.N. - 18.11.2014 16:55

  SARAJEVO - Stranka demokratske akcije, Demokratska fronta i HDZ BiH trebali bi tokom večeri potpisati sporazum o formiranju vlasti na federalnom nivou za koji je rečeno da nije u suprotnosti sa onim sporazumom koji je već potpisan između SDA, DF-a i Saveza za promjene na državnom nivou.

 • SNSD, DNS i SP sutra potpisuju sporazum o saradnji

  SNSD, DNS i SP sutra potpisuju sporazum o saradnji

  Srna - 18.11.2014 16:31

  BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, Demokratski narodni savez i Socijalistička partija potpisaće sutra u Banjaluci sporazum o zajedničkim političkim ciljevima i saradnji.

 • Čavić podnio krivičnu prijavu za primanje mita protiv nn lica

  Čavić podnio krivičnu prijavu za primanje mita protiv nn lica

  Srna - 18.11.2014 16:24

  BANJALUKA - Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić u dogovoru sa liderima šefova SDS-a i PDP-a podnio je krivičnu prijavu protiv nn lica za koje sumnja da su davali ili primili mito, a na osnovu audio materijala u vezi sa predsjednikom Vlade Srpske Željkom Cvijanović koji se pojavio u javnosti.

              7              

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.