• Lovrenović: Obnova socijaldemokratije posljednja šansa

  Lovrenović: Obnova socijaldemokratije posljednja šansa

  M. Lingo - Demirović, Foto Klix - 19.10.2014 18:59

  SARAJEVO - Obnova socijaldemokratije u BiH posljednja je prava šansa BiH na njenom evropskom i demokratskom putu, kazao je danas dr Dubravko Lovrenović, dopisni član Akademije nauke i umjetnosti BiH, uvodničar na sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug" u Sarajevu.

 • Dodik: Pobjeda znači veliku odgovornost

  Dodik: Pobjeda znači veliku odgovornost

  Vesna Duka - 19.10.2014 18:28

  TREBINJE - Milorad Dodik, predsjednik RS, istakao je danas, prilikom posjete Trebinju, da cijeni političku volju stanovništva ovog grada i cijele Hercegovine iskazanu na proteklim izborima, prema čemu će imati odgovornost u budućem djelovanju.

 • Dodik: SNSD će formirati vladu sa dosadašnjim partnerima

  Dodik: SNSD će formirati vladu sa dosadašnjim partnerima

  Srna - 19.10.2014 16:27

  TREBINJE - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je u Trebinju najavio da će s dosadašnjim koalicionim partnerima formirati novu vladu RS.

 • Bevanda prisustvovao beatifikaciji pape Pavla Šestog

  Bevanda prisustvovao beatifikaciji pape Pavla Šestog

  Srna - 19.10.2014 16:13

  SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas je u Vatikanu prisustvovao beatifikaciji pape Pavla Šestog i sastao se sa vatikanskim državnim sekretarom kardinalom Pietrom Parolinom.

 • Na dnevnom redu ostavke, prestanak i dodjele mandata

  Na dnevnom redu ostavke, prestanak i dodjele mandata

  Srna - 19.10.2014 14:49

  SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH održaće večeras sjednicu na kojoj će razmatrati ostavke, prestanak i dodjelu zamjenskih mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

 • Ubrzanje evropskog puta BiH značajno za stabilnost

  Ubrzanje evropskog puta BiH značajno za stabilnost

  Srna - 19.10.2014 09:45

  SARAJEVO - Na Međunarodnoj konferenciji "Građani kreiraju evropsku spoljnu politiku", koju je u Ljubljani organizovao Slovenački panevropski pokret, istaknuto je da bi ubrzanje evropskog puta BiH bilo značajno za stabilnost i mir u cijelom regionu.

 • Činovnici na taksi potrošili 360.000 KM

  Činovnici na taksi potrošili 360.000 KM

  N.N. - 19.10.2014 08:30

  SARAJEVO - Za troškove prevoza armije zaposlenih u institucijama BiH godišnje se izdvajaju milioni maraka, ali to ih ni lani nije spriječilo da za taksi potroše oko 400.000 maraka.

 • Đokić: Izborni sistem sa brojnim spornim tačkama

  Đokić: Izborni sistem sa brojnim spornim tačkama

  Srna - 18.10.2014 21:35

  BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić ocijenio je da Centralna izborna komisija /CIK/ BiH jako sporo objavljuje rezultate izbora, podsjetivši da je ova stranka više puta bila incijator ideje da se izvrši reforma izbornog sistema, koji je krajnje specifičan, kao što je i sama BiH.

 • Rodić: Problematično bi bilo da CIK probije rokove

  Rodić: Problematično bi bilo da CIK probije rokove

  Srna - 18.10.2014 18:21

  PRIJEDOR - Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić izjavio je danas da se može biti zadovoljan ili nezadovoljan dinamikom kojom Centralna izborna komisija /CIK/ BiH objavljuje izborne rezultate, ali da je činjenica da je zakonski rok za objavljivanje konačnih rezultata 11. novembar.

 • Cvijanović: Ćutanje CIK-a otvara prostor za sumnje

  Cvijanović: Ćutanje CIK-a otvara prostor za sumnje

  Srna - 18.10.2014 17:50

  BANJALUKA - Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je poznato da je zakonski rok za objavu zvaničnih izbornih rezultata mjesec dana, ali je nedopustivo da danima javnost nema novu informaciju o preliminarnim rezultatima, ni o fazama u kojem se nalazi proces brojanja glasova.

 • Špirić: CIK svojim neradom »hrani« opoziciju u Srpskoj

  Špirić: CIK svojim neradom »hrani« opoziciju u Srpskoj

  Srna - 18.10.2014 17:03

  BIJELJINA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da je nevjerovatno kako Centralna izborna komisija /CIK/ BiH svojim neradom "lažno hrani" opoziciju u Republici Srpskoj, te pozvao CIK BiH da ažurira podatke i što prije objavi preliminarne rezultate.

 • SDS počinje pregovore s parlamentarnim strankama

  SDS počinje pregovore s parlamentarnim strankama

  Srna - 18.10.2014 16:54

  BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mladen Bosić najavio je danas da će SDS početi razgovore u vezi sa formiranjem nove skupštinske većine i nove vlade Republike Srpske sa svim parlamentarnim strankama u Republici Srpskoj, osim sa SNSD-om.

 • Nijedno novo obrađeno biračko mjesto!?

  Nijedno novo obrađeno biračko mjesto!?

  Srna - 18.10.2014 16:18

  SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH od juče u 14 časova do danas u isto vrijeme nije zvanično obradila nijedno novo biračko mjesto za nivoe predsjednika Republike Srpske i članove Predsjedništva BiH, pokazuju današnji rezultati na internet sajtu CIK-a BiH.

 • Galijašević: Neko mora da odgovara zbog propusta u kasarni

  Galijašević: Neko mora da odgovara zbog propusta u kasarni

  Srna - 18.10.2014 13:18

  BANJALUKA - Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević istakao je da bi neko u Oružanim snagama BiH trebalo krivično da odgovara zbog propusta koji su doveli do toga da na sanaciji hangara kasarne "Kula" rade vehabije.

 • Čavić pozvao CIK BiH da provjeri unos rezultata

  Čavić pozvao CIK BiH da provjeri unos rezultata

  Srna - 18.10.2014 13:14

  BANJALUKA - Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić pozvao je Centralnu izbornu komisiju /CIK/ BiH da provjeri unos rezultata iz Izborne jedinice devet za Narodnu skupštinu Republike Srpske i na svom sajtu "ispravi grešku da Socijalistička partija /SP/ ima 4.487, a NDP 4.267 glasova".

              7              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.