BiH
 • Dodik traži da Hila proglase nepoželjnom osobom

  Srna - 17.07.2014 16:13

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od članova Predsjedništva i ministra inostranih poslova BiH da zaštite instituciju predsjednika Republike od neprimjerenih napada i da pokrenu postupak proglašenja nepoželjnom osobom u BiH otpravnika poslova Ambasade SAD Nikolasa Hila.

 • Hadži Jovan Mitrović: Ivanić se ne može uklopiti u borbu protiv kriminala

  Srna - 17.07.2014 15:41

  BANJALUKA - Predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/ hadži Jovan Mitrović izjavio je danas da se lider PDP-a Mladen Ivanić ne može uklopiti u bilo kakvu borbu protiv kriminala i korupcije, jer u tom pogledu ima hipoteke iz prošlosti.

 • CIK primio zahtjev Srpske napredne stranke o Ivaniću

  Srna - 17.07.2014 14:55

  SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH zaprimila je zahtjev Srpske napredne stranke, čiji je lider hadži-Jovan Mitrović, u kojem se traži informacija da li je predsjednik PDP-a Mladen Ivanić kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH.

 • Stranka Napredna Srpska kažnjena sa 5.000 KM

  Srna - 17.07.2014 14:07

  SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH izrekla je Stranci Napredna Srpska novčanu kaznu od 5.000 KM, jer je vodila plaćenu izbornu kampanju i time prekršila pravila ponašanja u periodu od dana raspisivanja izbora do zvaničnog početka izborne kampanje.

 • Karadžić zatražio izuzeće sudija u svom predmetu

  Srna - 17.07.2014 12:38

  HAG - Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je izuzeće svih sudija zaduženih za njegov slučaj pred Haškim tribunalom, jer im je istekao mandat, saopšteno je danas iz ovog suda.

 • Nova presuda Suda u Strazburu protiv BiH za diskriminaciju

  Agencije - 17.07.2014 12:03

  SARAJEVO - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu presudio je da su prekršena ljudska prava Azre Zornić koja je tužila državu Bosnu i Hercegovinu za diskriminaciju jer se, prema Ustavu BiH, nije mogla kandidovati za Dom naroda i Predsedništvo BiH pošto se ne izjašnjava kao pripadnica nijednog konstitutivnog naroda.

 • Optužnica protiv Blagoja Vlačića zbog ratnog zločina

  Srna - 17.07.2014 09:55

  SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Blagoja Vlačića /44/, koja ga tereti za ratni zločin protiv bošnjačkih civila u Šekovićima.

 • Incko: Evropski sud u Strazburu želi ukinuti diskriminaciju u BiH

  Fena - 17.07.2014 09:07

  SARAJEVO - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu presudio je da su prekršena ljudska prava Azre Zornić, koja je tužila državu Bosnu i Hercegovinu za diskriminaciju, jer se, prema Ustavu BiH, nije mogla kandidovati za Dom naroda i Predsjedništvo BiH pošto se ne izjašnjava kao pripadnica nijednog konstitutivnog naroda.

 • Ugrožen evropski dvodomi sistem?

  Dejan Šajinović - 17.07.2014 08:26

  STRAZBUR - Odluka Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci" i u utorak donesena odluka u predmetu "Zornić protiv BiH" mogle bi da sruše evropski dvodomi sistem, tvrdi sudija iz Poljske Kristof Vojček.

 • Lagumdžija: Nadmašena očekivanja

  Srna - 16.07.2014 20:35

  BRISEL - Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija ocijenio je za Srnu da je međunarodna donatorska konferencija u Briselu bila veoma uspješna, jer su premašena očekivanja.

 • Bevanda: Stambeno zbrinjavanje jedan od ciljeva

  Srna - 16.07.2014 20:26

  BRISEL - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je danas i Briselu da je cilj u realizaciji prve faze obnove područja postradalih u majskim poplavama stambeno zbrinjavanje unesrećenih, obnova škola, te stvaranje uslova ljudima da ponovo rade.

 • Cvijanović: Donatorska konferencija uspješna

  Srna - 16.07.2014 20:23

  BRISEL - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je večeras za Srnu u Briselu da je donatorska konferencija u Briselu bila uspješna, jer su EU, ali i pojedinačne zemalje donatori obećali ogromna sredstva.

 • BiH i Srbija će dobiti 1,8 milijardi evra!

  Srna - 16.07.2014 20:19

  BRISEL - Komesar za humanitarnu pomoć Kristalina Georgijeva saopštila je na kraju međunarodne donatorske konferencije koja je pod motom "Obnovimo zajedno" održana u Briselu da je za otklanjanje posljedica poplava u BiH i Srbiji prikupljeno 1,8 milijardi evra, što je nadmašilo očekivanja, javio je izvještač Srne.

 • Dodik - dugogodišnji prijatelj Izraela

  Srna - 16.07.2014 19:39

  BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik skoro je jedini od evropskih zvaničnika koji je dao bezuslovnu podršku Izraelu za protivterorističku operaciju na raketne napade Palestine, objavile su danas "Izraelske nacionalne vijesti".

 • Holandija odgovorna za smrt 300 Srebreničana

  Uroš Vukić - 16.07.2014 19:37

  HAG - Okružni sud u Hagu donio je nepravosnažnu presudu da je država Holandija odgovorna za smrt više od 300 ljudi u Srebrenici u julu 1995. godine. Sud je tako djelimično uvažio tužbu "Majki Srebrenice".

              7              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner