• Lagumdžija odlazi, SDS na prekretnici?

  Lagumdžija odlazi, SDS na prekretnici?

  Uroš Vukić, Almedin Šišić - 15.10.2014 20:01

  SARAJEVO, BANJALUKA - Nedavno završeni parlamentarni izbori u BiH, po mišljenju mnogih, najdramatičniji, najneizvjesniji i najmasovniji u postdejtonskoj BiH, osim što su označili pobjedu narodnjačkih partija SDA i HDZ BiH i pokazali svu snagu SNSD-a, prema svemu sudeći, značiće i odlazak nekih dugogodišnjih partijskih lidera ili pak podjele u gubitničkim partijama.

 • Vučureviću svi glasovi koje je eventualno dobio

  Vučureviću svi glasovi koje je eventualno dobio

  N. Hasić - 15.10.2014 19:32

  SARAJEVO - Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH djelimično je uvažilo žalbu Slavka Vučurevića, kandidata PDP-a za Narodnu Skupštinu RS, i poništilo raniju odluku CIK-a kojom je Vučurevićevo ime bilo skinuto s kandidatske liste za ovo zakonodavno tijelo.

 • Komšić: Ignorisanje glasača opasna igra

  Komšić: Ignorisanje glasača opasna igra

  N. Hasić - 15.10.2014 19:07

  SARAJEVO - Demokratska fronta (DF) poštuje dobar rezultat SDA, HDZ BiH i SNSD-a, stranaka pobjednica na opštim izborima, i neće ulaziti u matematičke koalicije koje bi u uspostavi vlasti zanemarile izbornu volju naroda i građana, poručio je danas predsjednik DF-a Željko Komšić.

 • Milaković obezbijedio cenzus SP-u

  Milaković obezbijedio cenzus SP-u

  U.V. - 15.10.2014 19:00

  BANJALUKA - Nedeljko Milaković iz Socijalističke partije RS jedini je iz ove stranke koji je s oko 3.500 glasova osvojio direktan mandat u Narodnoj skupštini RS.

 • Dodik i Ivanić povećali prednost

  Dodik i Ivanić povećali prednost

  Almedin Šišić - 15.10.2014 19:00

  SARAJEVO - Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD - DNS - SP za predsjednika Republike Srpske, i dalje vodi sa gotovo 10.000 glasova prednosti ipred Ognjena Tadića, kandidata Saveza za promjene.

 • Usvojen rebalans energetskog bilansa

  Usvojen rebalans energetskog bilansa

  U. Vukić - 15.10.2014 18:50

  BANJALUKA - Vlada RS donijela je danas Odluku o usvajanju rebalansa elektroenergetskog bilansa RS za ovu godinu, kojim je planirana proizvodnja od 5.660 GWh.

 • Pandurević: Nismo dobili sve zapisnike

  Pandurević: Nismo dobili sve zapisnike

  Srna - 15.10.2014 16:18

  BANJALUKA - Član Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević izjavila je danas u Banjaluci da ova stranka još nije dobila zapisnike o održavanju izbora u Banjaluci, Mrkonjić Gradu i Novom Gradu.

 • Predložen pritvor za Demirovića

  Predložen pritvor za Demirovića

  Srna - 15.10.2014 16:14

  SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH da odredi pritvor Ibrahimu Demiroviću, osumnjičenom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Mostara.

 • Uhapšen zbog podmetanja požara i krađe

  Uhapšen zbog podmetanja požara i krađe

  Srna - 15.10.2014 16:13

  BIJELJINA - Policija je uhapsila lice čiji su inicijali B.S. iz Osmaka zbog sumnje je da je podmetnulo požar u kući u mjestu Borogovo iz koje je ukralo lovačku pušku i lovačku opremu.

 • Potvrđena optužnica protiv Čauševića

  Potvrđena optužnica protiv Čauševića

  Srna - 15.10.2014 16:06

  SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv bivšeg pripadnika odreda "Zulfikar" Elmedina Čauševića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Konjica 1993. godine.

 • Radojičić: Pobjedničke stranke trebaju formirati vlast u »paket aranžmanu«

  Radojičić: Pobjedničke stranke trebaju formirati vlast u »paket aranžmanu«

  N.N. - 15.10.2014 16:00

  BANJALUKA - Predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a Igor Radojičić izjavio je da je zadovoljan rezultatom ove stranke u najvećem gradu Srpske i da je znatno bolji u poređenju sa posljednjim lokalnim izborima u Banjaluci.

 • Butulija: Sudske odluke ne komentarišemo, dovoljan je sud naroda

  Butulija: Sudske odluke ne komentarišemo, dovoljan je sud naroda

  Srna - 15.10.2014 15:55

  TREBINJE - Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Trebinje Zdravko Butulija rekao je Srni da SNSD nije dobio nikakvu odluku Apelacionog vijeća Suda BiH o poništavanju odluke CIK-a o suspenziji Slavka Vučurevića sa liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i da je SNSD neće ni komentarisati, bez obzira kakva ona bila.

 • Brzo formirati vlast na svim nivoima

  Brzo formirati vlast na svim nivoima

  Srna - 15.10.2014 15:54

  SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović saglasio se u odvojenim susretima sa specijalnim predstavnikom EU Peterom Sorensenom, te visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom i njegovim zamjenikom Dejvidom Robinsonom da je potrebno brzo formirati zakonodavne i izvršne organe vlasti na svim nivoima.

 • Vučurević: Formirati vladu na nivou BiH

  Vučurević: Formirati vladu na nivou BiH

  Srna - 15.10.2014 15:34

  TREBINJE - Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Trebinje Slavko Vučurević rekao je da Apelaciono vijeće Suda BiH nije prihvatilo odluku CIK-a da njegove ime bude skinuto sa liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske zbog dešavanja na predizbornim tribinama ove partije u Trebinju i Nevesinju.

 • Utvrđen prijedlog zakona o advokaturi

  Utvrđen prijedlog zakona o advokaturi

  Srna - 15.10.2014 14:39

  BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o advokaturi Srpske, kojim se uređuje organizacija advokatske službe, način i oblici rada advokata.

              7              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.