BiH
 • Podrška prijedlogu Izbornog zakona

  Srna - 14.04.2014 14:21

  SARAJEVO - Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputio srpski delegat Ognjen Tadić /SDS/, a kojim se predviđa mogućnost održavanja prijevremenih opštih izbora, dobio je danas u Sarajevu podršku Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 • Podrška ustavnom amandmanu o platama

  Srna - 14.04.2014 13:47

  SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu utvrdila postojanje ustavnog osnova i usaglašenosti sa pravnim sistemom Prijedloga amandmana dva na Ustav BiH, kojim se omogućava smanjenje plata izabranim i imenovanim zvaničnicima BiH za vrijeme trajanja mandata, što sada nije moguće.

 • Američki ambasador u BiH na čekanju već 143 dana

  Dejan Šajinović - 14.04.2014 09:01

  VAŠINGTON - Zbog neslaganja republikanaca i demokrata u američkom Kongresu u vezi sa procedurama prihvatanja nominacija za razna imenovanja, većina imenovanja predsjednika Baraka Obame još nisu potvrđena od strane Senata.

 • Dodik danas sa ambasadorom Srbije

  Srna - 14.04.2014 08:53

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće danas u Banjaluci sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem.

 • Ustavom do smanjenja plata

  Nihada Hasić - 13.04.2014 21:41

  SARAJEVO - Za brisanje odredbe Ustava BiH koja sprečava smanjenje plata funkcionerima u institucijama BiH za vrijeme trajanja njihovog mandata postoji ustavni osnov i to bi danas trebalo da potvrdi i Ustavnopravna komisija Doma naroda bh. parlamenta, kazao je njen predsjedavajući Krstan Simić.

 • Nema prijedloga za mandatara Vlade KS

  N.N. - 13.04.2014 20:44

  SARAJEVO - Mirjana Malić predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo za bh. novinsku agenciju Patria kazala je da ona još uvijek nije dobila nijedan prijedlog za mandatara Vlade KS.

 • Pravda mora biti dostižna i za Srbe

  V. Duka - 13.04.2014 17:21

  TREBINJE - Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, obećao je nakon posjete Udruženju logoraša istočne Hercegovine da će učiniti sve kako bi bila ispravljena nepravda učinjena bivšim logorašima iz ovih krajeva, koji nisu dobili nikakvu satisfakciju za torturu i mučenje, koje su preživljavali u proteklom ratu.

 • »Zaštitićemo RS od izbornog inženjeringa«

  Dejan Šajinović, Foto V. Stojaković - 13.04.2014 17:12

  BANJALUKA - SNSD će zaštititi RS od izbornog inženjeringa i zloupotreba izbornog procesa koji spremaju probosanske partije iz FBiH, predvođene koalicijom 1. mart, izjavila je danas Dušica Savić, portparol SNSD-a.

 • Dodik: Bosić zna po čijem nalogu obesmišljava referendum

  Srna - 13.04.2014 16:52

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je Srni da je predsjednik SDS-a Mladen Bosić pokrenuo priču o referendumu, ne da bi afirmisao pravo Republike Srpske da to i učini, već da bi to pravo potpuno obesmislio.

 • Socijalisti za ukidanje upravnih i nadzornih odbora

  N.N. - 13.04.2014 15:52

  BRČKO - Socijalistička partija (SP) predložiće da budu ukinuti upravni i nadzorni odbori u javnim preduzećima i ustanovama na republičkom i lokalnom nivou ili da barem znatno bude smanji njihov broj, rekao je danas predsjednik SP-a Petar Đokić.

 • Porodica i mladi u fokusu žena SNSD-a

  Srna - 13.04.2014 15:21

  BANJALUKA - Predsjednik Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović izjavila je da će se ova organizacija u narednom periodu najviše baviti pitanjima bitnim za porodicu, djecu i mlade, ističući da je socijalna sigurnost jedan od uslova nataliteta.

 • Lagumdžija: Učinio sam sve što sam mogao

  Fena - 13.04.2014 15:03

  SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija danas je podjelio sa korisnicima Facebook-a koji prate njegovu FB stranicu nešto na čemu je , zajedno sa timom ljudi i prijateljima Bosne i Hercegovine, intenzivno radio poslednjih mjeseci.

 • Bosić: Proglasiti rat protiv korupcije, ispitati afere

  Fena - 13.04.2014 14:53

  BIJELJINA - Lider SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas u Bijeljini da se mora odmah proglasiti rat korupciji i organizovanom kriminalu u RS, te u taj, kako navodi, rat se mora ući beskompromisno, bez obzira o kome se radi i čiju ko knjižicu nosi.

 • Savić: Cilj zakona izborni inženjering

  Srna - 13.04.2014 14:48

  BANJALUKA - SNSD smatra da Zakon o pravima povratnika u prijeratno mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i Brčko distriktu, koji je usvojio Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, ima za cilj zloupotrebu izbornog procesa u Republici Srpskoj.

 • Status logoraša zakonski riješiti

  Srna - 13.04.2014 14:33

  TREBINJE - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ocijenio je da je neprihvatljiv odnos pravosudnih institucija BiH prema logorašima iz Republike Srpske, čiji je status neophodno zakonski riješiti.

              9              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner