• Ivanić, Izetbegović i Čović preuzeli dužnost kolektivnog šefa države

  Ivanić, Izetbegović i Čović preuzeli dužnost kolektivnog šefa države

  Fena, foto Klix - 17.11.2014 14:38

  SARAJEVO - Izgovarajući i potpisujući svečanu izjavu Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić preuzeli su danas u Sarajevu na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH dužnost kolektivnog šefa države koju će obavljati naredne četiri godine.

  Foto
 • Vlajki: Nova vlast na nivou BiH ići će na izmjenu Ustava

  Vlajki: Nova vlast na nivou BiH ići će na izmjenu Ustava

  Srna - 17.11.2014 14:34

  BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da će nova vlast na nivou BiH "ići na izmjenu Ustava BiH".

 • Vučurević zvanično odbio mandat u Narodnoj skupštini

  Vučurević zvanično odbio mandat u Narodnoj skupštini

  Srna - 17.11.2014 14:30

  SARAJEVO - Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević zvanično je odbio mandat narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji je osvojio na opštim izborima kako kandidat PDP-a u Izbornoj jedinici devet.

 • Predati izjavu o imovinskom stanju

  Predati izjavu o imovinskom stanju

  Srna - 17.11.2014 13:37

  SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH podsjeća izabrane kandidate na odredbe člana 15.8 Izbornog zakona BiH, prema kojima su kandidati izabrani na svim nivoima vlasti, osim BiH i entiteta, dužni u roku od 30 dana od dana objavljivanja ovjere mandata u "Službenom listu BiH", predati CIK-u BiH potpisanu izjavu o imovinskom stanju.

 • Nova vlast treba da prati njemačko-britanski inicijativu

  Nova vlast treba da prati njemačko-britanski inicijativu

  Srna - 17.11.2014 13:07

  SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i otpravnik poslova Delegacije EU u BiH Renco Davidi konstatovali su danas da evropske integracije i aktivnosti na provođenju njemačko-britanske inicijative treba da budu osnova platforme novoizabranih organa vlasti u BiH.

 • Delegate u Vijeće naroda RS biraće i odbornici

  Delegate u Vijeće naroda RS biraće i odbornici

  Fena - 17.11.2014 12:54

  BANJALUKA - Ukoliko se 24. novembra izabere novo rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske (RS), uslijediće proceduralno komplikovaniji izbor delegata u Vijeće naroda RS.

 • Pusić: BiH ima veliku priliku za napredak

  Pusić: BiH ima veliku priliku za napredak

  Agencije - 17.11.2014 12:17

  SARAJEVO - Šef hrvatske diplomatije Vesna Pusić navodi da njemačko-britanska inicijativa za nov pristup Evropske unije Bosni i Hercegovini predstavlja veliku priliku za napredovanje te zemlje na putu evropskih integracija.

 • Uhapšeno 12 lica na području Prijedora

  Uhapšeno 12 lica na području Prijedora

  Srna - 17.11.2014 12:05

  SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH rano jutros uhapsili su 12 lica osumnjičenih za ratne zločine počinjene 1992. godine nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području Prijedora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 • Rakulj: Političari mogu riješiti probleme oko penzija

  Rakulj: Političari mogu riješiti probleme oko penzija

  Srna - 17.11.2014 11:01

  BANJALUKA - Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj smatra da se problem diskriminacije u isplati penzija u Federaciji BiH /FBiH/ može riješiti jedino ako političke stranke iz Srpske uslove formiranje institucija BiH primjenom zakonodavstva.

 • Čović: Čuvajući poziciju hrvatskog naroda, čuvamo BIH

  Čović: Čuvajući poziciju hrvatskog naroda, čuvamo BIH

  Fena - 17.11.2014 09:55

  MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH i novoizabrani član Predsjedništva BiH Dragan Čović u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista kazao je kako će jedan od osnovnih zadataka novog saziva Predsjedništva biti rješavanje graničnih pitanja sa susjedima.

 • Kurc: Nema alternative za BiH

  Kurc: Nema alternative za BiH

  Srna - 17.11.2014 09:10

  SARAJEVO - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc izrazio je uvjerenje da će u BiH ubrzo biti formirana vlast koja će se odmah latiti posla i provoditi reforme, potrebne za približavanje EU.

 • Svi love »svojih« 14 poslanika

  Svi love »svojih« 14 poslanika

  Uroš Vukić - 17.11.2014 08:35

  BANJALUKA - Osim političke trgovine i pregovora koji traju u vezi s formiranjem Vlade RS i vlasti na nivou BiH, pojedinci i političke partije iz RS na sve načine pokušavaju da obezbijede glasove 14 poslanika Narodne skupštine RS koji će im omogućiti mjesto u Domu naroda parlamenta BiH.

 • Klintonovi spisi kriju još mnogo tajni

  Klintonovi spisi kriju još mnogo tajni

  Dejan Šajinović - 17.11.2014 08:02

  BANJALUKA, LITL ROK - Predsjednička biblioteka bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona završila je s objavljivanjem dokumenata iz predsjedničke arhive, koji su proteklih mjeseci izazvali veliku pažnju u našem regionu.

 • Konstitutivna sjednica Predsjedništva BiH

  Konstitutivna sjednica Predsjedništva BiH

  Srna - 17.11.2014 07:58

  SARAJEVO - U Sarajevu će danas biti održana konstitutivna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj će novoizabrani članovi položiti zakletvu.

 • Radmanović: Čović nije okrenuo leđa SNSD-u

  Radmanović: Čović nije okrenuo leđa SNSD-u

  Srna - 16.11.2014 21:29

  BANJALUKA - Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović tvrdi da najnoviji dogovor SDA i HDZ-a BiH ne znači da je lider HDZ-a Dragan Čović okrenuo leđa SNSD-u i priklonio se SDA, DF-u i Savezu za promjene koji su nedavno u Sarajevu potpisali sporazum o formiranju vlasti.

              9              

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.