• Domovina neće podržati novu Vladu

  Domovina neće podržati novu Vladu

  Srna - 17.12.2014 13:19

  BANJALUKA - Šef kluba poslanika Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adil Osmanović izjavio je danas da ovaj klub neće podržati izbor nove Vlade Srpske ali da će se ponašati kao konstruktivna opozicija i da će podržati prijedloge koji idu u korist svih građana Srpske.

 • Ahmetović: Osmanovića za mandatara Savjeta ministara!

  Ahmetović: Osmanovića za mandatara Savjeta ministara!

  A. Šišić - 17.12.2014 13:19

  SARAJEVO - Sadik Ahmetović, jedan od sedmorice potpredsjednika SDA, za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH predložiće Adila Osmanovića, kolegu iz najužeg stranačkog rukovodstva!

 • Održan inicijalni sastanak tužilaca iz Srbije, Hrvatske i BiH

  Održan inicijalni sastanak tužilaca iz Srbije, Hrvatske i BiH

  Srna - 17.12.2014 12:41

  SARAJEVO - Predstavnici Tužilaštva BiH, Državnog tužilaštva Hrvatske i Tužilaštva Srbije za ratne zločine danas su održali sastanak povodom inicijative za osnivanje zajedničke komisije tri institucije, čije će sjedište biti u Sarajevu.

 • Reforme na evropskom putu samo u skladu sa Ustavom BiH

  Reforme na evropskom putu samo u skladu sa Ustavom BiH

  Srna - 17.12.2014 12:33

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da podržava novu evropsku inicijativu i naglasio da očekuje da će reforme koje se predviđaju na evropskom putu BiH biti provođenje u skladu sa Ustavom BiH.

 • Predložen sastav nove Vlade

  Predložen sastav nove Vlade

  Srna, Foto: A. Čavić - 17.12.2014 12:23

  BANJALUKA - Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović predložila je na posebnoj sjednici Narodne skupštine novi sastav Vlade.

  Foto
 • Cvijanović: Cilj stabilna i prosperitetna RS

  Cvijanović: Cilj stabilna i prosperitetna RS

  Srna - 17.12.2014 11:32

  BANJALUKA - Mandatar za sastav Vlade RS Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci da je cilj i zadatak nove Vlade da Srpska bude jaka, stabilna, prosperitetna i demokratska, sa očuvanim nadležnostima koje su joj date Dejtonskim sporazumom i sa institucionalnim kapacitetom koji će moći da odgovori na potrebe svih njenih građana.

 • Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS

  Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS

  Fena, Srna - 17.12.2014 10:51

  BANJALUKA - Počela je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi se poslanici trebali izjasniti o izboru premijera i sastavu Vlade RS.

 • Disciplinski postupak protiv Grkovića

  Disciplinski postupak protiv Grkovića

  Almedin Šišić - 17.12.2014 08:38

  SARAJEVO - Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) BiH pokrenulo je disciplinski postupak protiv Stefana Grkovića, uposlenika MVP-a, koji je poslije mnogo odbijanja i opstrukcija nedavno vraćen iz Generalnog konzulata u Mihnenu, zbog teže povrede discipline.

 • Danas izbor Vlade RS

  Danas izbor Vlade RS

  Dejan Šajinović - 17.12.2014 08:05

  BANJALUKA - Druga i treća posebna sjednica Narodne skupštine RS biće održane danas i na njima će biti birani novi premijer RS i ministri koji će činiti Vladu, te potpredsjednici parlamenta.

 • Moguć raskid koalicije DF i SDA na svim nivoima

  Moguć raskid koalicije DF i SDA na svim nivoima

  Srna - 16.12.2014 21:50

  SARAJEVO - Generalni sekretar DF-a Sifet Podžić potvrdio je da je DF obustavio razgovore sa SDA o uspostavljanju vlasti u Kantonu Sarajevo zbog zapošljavanja kadrova SDA u administraciju i javna preduzeća mimo dogovora, što bi moglo dovesti do raskida koalicije dvije stranke na svim nivoima vlasti.

 • Kebo: Visoki zvaničnici prećutali odrubljivanje glave Srbinu

  Kebo: Visoki zvaničnici prećutali odrubljivanje glave Srbinu

  Srna - 16.12.2014 19:38

  SARAJEVO - Potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Mirsad Kebo dostavio je Tužilaštvu BiH dio dokumentacije koja se odnosi na sumnju o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanja ratnog zločina nad civilom srpske nacionalnosti u Vozući u opštini Zavidovići, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika FBiH.

 • Deset uhapšenih zbog ratnih zločina

  Deset uhapšenih zbog ratnih zločina

  Dragan Sladojević - 16.12.2014 19:00

  ZVORNIK - Pripadnici SIPA uhapsili su danas na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika deset osoba, osumnjičenih da su počinili ratni zločin na području Zvornika 1992. godine.

 • Nastaviti reformski proces Oružanih snaga BiH

  Nastaviti reformski proces Oružanih snaga BiH

  Srna - 16.12.2014 18:33

  SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Kristofer Peti ocijenili su da je reforma Oružanih snaga BiH jedna od boljih reformi u BiH u proteklih deset godina, koja se zasniva na novom konceptu, te je istaknuta potreba nastavka reformskog procesa.

 • Đokić, Savanović, Davidovićeva i Gluhaković kandidati za ministre

  Đokić, Savanović, Davidovićeva i Gluhaković kandidati za ministre

  Srna - 16.12.2014 18:26

  BANJALUKA - Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije /SP/ odlučio je na večerašnjoj sjednici u Banjaluci da lider ove stranke Petar Đokić bude kandidat za ministra industrije, energetike i rudarstva u novoj vladi Republike Srpske, izjavio je Srni predsjednik Izvršnog odbora SP-a Slobodan Protić.

 • Davidi informisao Ivanića o evropskim zaključcima

  Davidi informisao Ivanića o evropskim zaključcima

  Srna - 16.12.2014 18:24

  SARAJEVO - Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renco Davidi zvanično je informisao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića o sadržaju zaključaka usvojenih na sastanku Savjeta za spoljne poslove u Briselu.

              9              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.