• Dodik: Ivanić, Bosić i Čavić spremni i na knjiženje vojne imovine

  Dodik: Ivanić, Bosić i Čavić spremni i na knjiženje vojne imovine

  Srna - 25.02.2015 14:23

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je Srni da je knjiženje samo takozvane vojne imovine jedan od ustupaka na koje su, zarad ulaska u vlast, spremni Mladen Bosić, Mladen Ivanić i Dragan Čavić, a to je u svojoj kolumni javnosti otkrio britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson.

 • Nije vraćen 3.071 stan

  Nije vraćen 3.071 stan

  Srna - 25.02.2015 14:12

  MOSTAR - Stambeni fond prijašnjeg federalnog Ministarstva odbrane sačinjavalo je 12.696 stambenih jedinica, a ranijim nosiocima stanarskih prava, po raznim osnovama, nije vraćena 3.071 stambena jedinica, navodi se u Informaciji koju je danas usvojila Vlada Federacije BiH na sjednici u Mostaru.

 • Dodik: BiH nema nikakvu nadležnost za energiju

  Dodik: BiH nema nikakvu nadležnost za energiju

  Srna - 25.02.2015 14:10

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da je donošenje zakona o gasu na nivou BiH neprihvatljivo jer je riječ o prenosu nadležnosti.

 • Izmjene zbog problema mjesne nadležnosti sudova

  Izmjene zbog problema mjesne nadležnosti sudova

  Srna - 25.02.2015 13:34

  MOSTAR - Vlada Federacije BiH utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku zbog određenih nejasnoća i nepreciznosti u postojećim zakonskim odredbama.

 • Respektabilan nivo rada Narodne skupštine

  Respektabilan nivo rada Narodne skupštine

  Srna - 25.02.2015 13:33

  BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske u novom sazivu bilježi respektibilan nivo rada i u periodu od održavanja opštih izbora u BiH do kraja prošle godine, osim konstitutivne, održala je još četiri posebne sjednice, izjavio je Željko Ninković iz Centara civilnih inicijativa.

 • Nikšić će odgovoriti na zahtjev Čavare

  Nikšić će odgovoriti na zahtjev Čavare

  Srna - 25.02.2015 12:56

  SARAJEVO - Federalni premijer Nermin Nikšić informisao je danas članove Vlade Federacije BiH /FBiH/ o nalogu predsjednika FBiH Marinka Čavare kojim zahtijeva obustavljanje svih aktivnosti donošenja odluka koje nisu neophodne za funkcionisanje tog entiteta.

 • Komić: Cilj reformi privredni rast i veće zapošljavanje

  Komić: Cilj reformi privredni rast i veće zapošljavanje

  Srna - 25.02.2015 12:54

  JAHORINA - Ključne reformske oblasti rada Vlade Republike Srpske su oporavak privrede i novi privredni rast, reforma javnog sektora, fiskalna konsolidacija, očuvanje socijalne sigurnosti i evropski put - izjavio je danas Srni na Jahorini ministar nauke i tehnologije Srpske Jasmin Komić.

 • Počelo suđenje za zločine u Hrasnici

  Počelo suđenje za zločine u Hrasnici

  Srna - 25.02.2015 12:52

  SARAJEVO - Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodne riječi Tužilaštva BiH počelo je suđenje Zaimu Laličiću, optuženom za silovanje Srpkinje i zlostavljanje ciivila na području Hrasnice u opštini Ilidža 1992. i 1993. godine.

 • Čović: Saradnja stranaka predodređena izbornim rezultatom

  Čović: Saradnja stranaka predodređena izbornim rezultatom

  Srna - 25.02.2015 11:11

  Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je saradnja s bilo kojom strankom predodređena izbornim rezultatom i da niko ne može negirati da SNSD ima vlast u Republici Srpskoj, kao i "da se politike u BiH ne mogu provoditi bez pola države u kojoj žive i Hrvati".

 • Dodik danas u posjeti Kliničkom centru Banjaluka

  Dodik danas u posjeti Kliničkom centru Banjaluka

  Srna - 25.02.2015 09:30

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetiće danas Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka, gdje je u toku rekonstrukcija zgrade ove zdravstvene ustanove.

 • Danas sastanak lidera SDA, HDZ-a i DF-a

  Danas sastanak lidera SDA, HDZ-a i DF-a

  Srna - 25.02.2015 09:10

  Predstavnici SDA, DF-a i HDZ-a BiH nastaviće u Sarajevu pregovore o formiranju vlasti na nivou Federacije BiH /FBiH/, potvrdio je član Predsjedništva DF-a Damir Bećirović.

 • Đokić danas u Trebinju i Gacku

  Đokić danas u Trebinju i Gacku

  Srna - 25.02.2015 08:45

  BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovaraće danas u Trebinju sa generalnim direktorom "Elektroprivrede Republike Srpske" Branislavom Milekić.

 • Nova Vlada FBiH nemoguća misija

  Nova Vlada FBiH nemoguća misija

  Almedin Šišić - 24.02.2015 23:00

  SARAJEVO, MOSTAR - Iako je formiranje Vijeća ministara BiH dogovoreno uz mnogobrojne ustupke i kompromise unutar nove većine, uspostavljanje nove Vlade FBiH prijeti da okonča potpunim krahom zbog žestokih razlika u zastupanju koncepta građanskog i nacionalnog, što bi u konačnici uzrokovalo potpuni razlaz SDA i DF-a sa HDZ-om.

 • Premijer »secira« odluku o povećanju naknada

  Premijer »secira« odluku o povećanju naknada

  E. Skokić - 24.02.2015 22:00

  TUZLA - Novopečeni premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić uputio je inicijativu Skupštini TK kojom traži preispitivanje odluke Administrativne komisije o utvrđivanju plata i naknada poslanicima u tom tijelu.

 • Iz Sutorine isplivale nove podjele

  Iz Sutorine isplivale nove podjele

  Nihada Hasić - 24.02.2015 19:30

  SARAJEVO - O pitanju Sutorine nema jedinstvenog stava unutar državnih organa BiH i to slabi poziciju države u zahtjevima da s Crnom Gorom obnovi pregovore o granici kako bi vratila u svoj posjed ovo primorsko naselje.

              9              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.