• Sjećanje na stradanje Srba u Sijekovcu

  Sjećanje na stradanje Srba u Sijekovcu

  Srna - 26.03.2015 10:04

  BROD - Liturgijom u crkvi Svete velikomučenice Ognjene Marije u Sijekovcu u opštini Brod danas je počelo obilježavanje 23 godine od stradanja 46 Srba iz ovog naselja.

 • Čolak: Želim vjerovati da će konačno doći do konsenzusa

  Čolak: Želim vjerovati da će konačno doći do konsenzusa

  Fena - 26.03.2015 10:00

  SARAJEVO - Želim vjerovati da će u ovoj državi konačno doći do političkog konsenzusa, izjavio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak.

 • Danas sastanak Dodika i Kesića

  Danas sastanak Dodika i Kesića

  Srna - 26.03.2015 09:03

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se danas u Banjaluci sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obradom Kesićem.

 • Danas odlučujući sastanak SDA, HDZ i DF?

  Danas odlučujući sastanak SDA, HDZ i DF?

  Srna - 26.03.2015 08:41

  SARAJEVO - Predstavnici HDZ-a BiH i SDA BiH trebalo bi danas da se sastanu u Sarajevu s ciljem konačnog postizanja dogovora o tome da li će ove dvije stranke zajedno sa Demokratskim frontom /DF/ riješiti probleme u formiranju vlasti ili će proglasiti propast koalicije, piše "Dnevni avaz".

 • Austrijanci saslušali Banjalučanina zbog prijetnji Vučiću

  Austrijanci saslušali Banjalučanina zbog prijetnji Vučiću

  Srna - 25.03.2015 22:10

  BEČ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je pokrenulo istragu u vezi sa prijetnjama smrću premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koje su objavljene na "Fejsbuku".

 • Košarac: Nova većina krši zakon

  Košarac: Nova većina krši zakon

  Mirsada Lingo-Demirović - 25.03.2015 21:00

  SARAJEVO - Staša Košarac, predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, upozorio je danas u Sarajevu da uspostavljena parlamentarna većina krši Zakon o Vijeću ministara BiH jer nije ispoštovan rok od 35 dana za imenovanje Vijeća od potvrđivanja predsjedavajućeg Denisa Zvizdića iz SDA.

 • Milijarda evra za region!

  Milijarda evra za region!

  Almedin Šišić - 25.03.2015 20:00

  PRIŠTINA, SARAJEVO - Johanes Han, evropski komesar za politiku susjedstva i proširenje, potvrdio je danas u Prištini na konferenciji o zapadnom Balkanu da će Evropska unija izdvojiti čak milijardu eura za unapređenje infrastrukture u zemljama regije, od čega će dobar dio ovog finansijskog kolača biti namijenjen i za BiH.

 • Lideri sindikata mimo Ustava uvećavali plate

  Lideri sindikata mimo Ustava uvećavali plate

  D. Tovilović - 25.03.2015 20:00

  BANJALUKA - Ustavni sud Republike Srpske utvrdio je na današnjoj sjednici da odredbe pojedinih granskih i posebnih kolektivnih ugovora, kojima je utvrđeno pravo na uvećanje plate predsjednicima ili povjerenicima sindikata zbog vršenja sindikalnih dužnosti, nisu u saglasnosti sa Ustavom RS i Zakonom o radu.

 • »Raspala se svaka porodica u koju je Bosnić ušao«

  »Raspala se svaka porodica u koju je Bosnić ušao«

  M. Lingo-Demirović - 25.03.2015 20:00

  SARAJEVO - Svjedoci Rifet Šabić i Šefik Ćufurović, obojica iz Velike Kladuše, potvrdili su danas u nastavku suđenja Huseinu Bilalu Bosniću (43), optuženom za javno podsticanje na terorističke aktivnosti u vezi s vrbovanjem radi terorističkih aktivnosti i organiziranjem terorističke grupe, da je za odlazak njihovih sinova na ratišta u Siriji odgovoran optuženi Bilal Bosnić.

 • Poslanike posvađala RTV taksa

  Poslanike posvađala RTV taksa

  Mirsada Lingo-Demirović - 25.03.2015 20:00

  SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je, zbog nedovoljnog broja glasova iz Republike Srpske i nakon višesatne žustre polemike, uputio na usaglašavanje Kolegiju ovog doma Prijedlog odluke o iznosu RTV takse, kojim je predviđeno da taksa i dalje ostane 7,5 KM.

 • Škrbić: Ne slažem se s politikom u BiH

  Škrbić: Ne slažem se s politikom u BiH

  Uroš Vukić - 25.03.2015 19:01

  BEOGRAD - Ranko Škrbić, ambasador BiH u Srbiji, podnio je danas ostavku na ovu funkciju zbog, kako kaže, suštinskog i konceptualnog neslaganja s aktuelnom politikom u BiH.

 • Posebna pažnja stanju u oblasti zaštite životne sredine

  Posebna pažnja stanju u oblasti zaštite životne sredine

  Srna - 25.03.2015 18:56

  BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić upoznala je ambasadora Francuske u BiH Kler Bodoni o aktivnostima Odbora za reformu privrednog sistema Republike Srpske, koji je do sada predložio 12 reformskih zakona i pokrenuo tri inicijative za izmjene zakona na nivou BiH.

 • I izbor potpredsjednika pred Ustavnim sudom

  I izbor potpredsjednika pred Ustavnim sudom

  U.V. - 25.03.2015 18:14

  SARAJEVO - Ustavni sud BiH u naredna dva dana odlučiće da li je izbor potpredsjednika u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u skladu s Ustavom BiH, a pored toga sudije će donijeti i odluku o ustavnosti pojedinih grbova i simbola opština iz FBiH.

 • Svjedok: Od Mladića nije stiglo nikakvo nezakonito naređenje

  Svjedok: Od Mladića nije stiglo nikakvo nezakonito naređenje

  Srna - 25.03.2015 17:23

  HAG - Svjedok Milomir Savčić rekao je na suđenju generalu Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom da u ljeto 1995, tokom operacije u Srebrenici i Žepi, od Mladića nije dobio nikakvo nezakonito naređenje suprotno pravilima ratovanja.

 • Svjedoci: Bosnić odgovoran za odlazak mladića u Siriju

  Svjedoci: Bosnić odgovoran za odlazak mladića u Siriju

  Srna - 25.03.2015 16:54

  SARAJEVO - Svjedoci Tužilaštva BiH Rifet Šabić i Šefik Čufurović izjavili su da je Husein Bosnić odgovoran za odlazak njihovih sinova na ratište u Siriju.

              9              

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.