BiH

U Gornjoj Maoči se opet vijore zastave Islamske države

U Gornjoj Maoči se opet vijore zastave Islamske države
U Gornjoj Maoči se opet vijore zastave Islamske države
N.N.

SREBRENIK - U vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči kod Srebrenika ponovo su istaknute zastave terorističke organizacije Islamska država, dok policija još traga za barjacima i osobama koje su ih na istom mjestu postavile početkom prošlog mjeseca.

Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama i koja je načinjena u utorak na jednoj kući u Gornjoj Maoči se vide tri zastave Islamske države. U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić, piše Glas Srpske.

Riječ je o istoj kući na kojoj su zastave i obilježja Islamske države bila istaknuta i prošlog mjeseca.

Bosnić je prošlog mjeseca, kada je otkriveno da je Gornja Maoča "ukrašena" zastavama Islamske države, izjavio da on i ostali pripadnici vehabijske zajednice u tom naselju nemaju ništa s tim, te da su zastave postavila dvojica njima nepoznatih ljudi.

"U selo su došla dvojica sa strane koji su na napuštenu kuću okačili zastave. Zajednica kojoj pripadam nema ništa s tim", rekao je tada Bosnić.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da ne može davati nikakav komentar o ponovnom isticanju zastava zloglasne terorističke organizacije u Gornjoj Maoči.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, zajedno sa snagama Federalne uprave policije i MUP-a Tuzlanskog kantona i u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, upali su u Gornju Maoču kada su prošli put istaknuta obilježja Islamske države, ali ništa nisu pronašli. …

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije