Društvo

"Banja Vrućica" ugostila osnovce: Od ugodne posjete do odluke o životnom pozivu

"Banja Vrućica" ugostila osnovce: Od ugodne posjete do odluke o životnom pozivu
Foto: N.N. | "Banja Vrućica" otvorila vrata osnovcima: Od ugodne posjete do odluke o životnom pozivu

TESLIĆ - Posjeta Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica" pomogla mi je da odlučim koju srednju školu ću da upišem: želim biti medicinski tehničar, rekao je Luka Smiljić, učenik devetog razreda OŠ "Petar Petrović Njegoš" iz Teslića.

Ovaj maturant je sa više od 350 vršnjaka iz svih teslićkih osnovnih škola, u okviru manifestacije "Dani otvorenih vrata", posjetio "Banju Vrućicu", gdje su se upoznali sa načinom rada ovog ZTC-a, nakon čega nisu krili ni oduševljenje ni svoje planove.

Luka, koji se za buduće zanimanje odlučio, potvrđuje da je posjeta bila i te kako korisna.

"Ovo je bilo veoma lijepo predavanje. Objasnili su nam šta sve može da se radi ovdje. Za neka zanimanja nisam ni znao da imaju u 'Banji Vrućici' i da imaju toliko izbora", poručuje Smiljić.

Na ovaj način, već drugu godinu zaredom, iz "Banje Vrućice" nastoje da svoj rad približe učenicima osnovnih škola, koji treba da se odluče za odabir srednjoškolskih zanimanja, a da im je to i sada pošlo za rukom potvrđuje i izjava Tijane Bagić iz Đulića, učenice devetog razreda OŠ "Ivo Andrić", za koju je ova posjeta bila veoma značajna.

"Obilazili smo kompleks 'Banje Vrućice' te smo imali pristup prostorijama koje do sada nisam vidjela i veoma sam zadovoljna zbog toga. Dugo sam razmišljala šta da upišem i mislim da je za mene najbolji izbor ekonomski tehničar ili fizioterapeut. Posjeta 'Banji Vrućici' svakako će mi pomoći da se odlučim", ističe Tijana.

Upravo jedna ovakva posjeta "Banji Vrućici" 3. januara davne 1977. godine pomogla je Voji Miladiću, današnjem izvršnom direktoru za turizam i ugostiteljstvo "Banje Vrućice", da odabere svoje zanimanje.

"Organizovanjem manifestacije 'Dani otvorenih vrata' nastavljamo društveno odgovorno djelovanje prema lokalnoj zajednici, koje je 'Banja Vrućica' zapravo uvijek i imala. Želja nam je da što više omladine upiše zanimanje koje će im pomoći u napretku. S druge strane, 'Banja Vrućica' se i dalje razvija, i mi moramo razmišljati o budućnosti i novim kadrovima i voljeli bismo da ih iz naše lokalne zajednice bude što više", naglašava Miladić.

Olivera Jotanović, direktorica OŠ "Stevan Dušanić" iz Pribinića, ističe da će ova posjeta umnogome značiti učenicima u njihovom daljem odabiru zanimanja.

"Prije svega, zato što sada za veliki broj zanimanja zaposlenje mogu naći na prostoru svoje opštine, ali i zato što su vidjeli kako 'Banja Vrućica' ima dobre uslove za rad", precizirala je Jotanovićeva.

Pozivu na manifestaciju "Dani otvorenih vrata" "Banje Vrućice" u petak su se odazvale sve osnovne škole sa područja opštine Teslić. Za sve učenike "Banja Vrućica" je obezbijedila ručak i prevoz. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije