Društvo

"Kolovit" učestvuje u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"

"Kolovit" učestvuje u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"
Foto: N.N. | "Kolovit" učestvuje u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"

GRADIŠKA - Članovi dječije grupe Kulturno-umjetničkog društva "Kolovit" iz Gradiške, uzrasta 12 i 13 godina, učestvovaće u ovogodišnjem programu humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", gdje će se predstaviti igrama iz Lijevča polja.

Predsjednik KUD-a "Kolovit" Mirko Borjanović rekao je da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović da 23. decembra učestvuju u ovoj humanoj akciji i na taj način predstve svoje društvo i Gradišku.

On je istakao da su svi u društvu, djeca, pa i njihovi roditelji, aktivno angažovani u pripremi nastupa.

"Djeci smo objasnili o kakvoj akciji je riječ i prihvatila su to sa zadovoljstvom, jer smo ove godine bili uključeni u više humanitarnih akcija za prikupljanje sredstava za liječenje naših sugrađana. Ovog puta naša djeca će biti dio programa i akcije čiji je cilj da pomogne oboljeloj djeci", rekao je Borjanović.

On je naveo da je predviđeno da nastupaju u Palati predsjednika Republike Srpske, što će biti uživo emitovano u programu RTRS-a.

"Dječiji ansambl nije do sada ima priliku za takav nastup", rekao je Borjanović.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i ove godine, deveti put, realizuje se akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", u okviru koje će 23. decembra od 17.00 časova biti održano donatorsko veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom, uz korišćenje robotike, a takav savremeni tretman ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj niti u Srbiji.

Novina je da su partneri predsjednika Republike u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije