Društvo

Akcija "s Ljubavlju hrabrim srcima" 27. decembra

Akcija "s Ljubavlju hrabrim srcima" 27. decembra
Akcija "s Ljubavlju hrabrim srcima" 27. decembra

BANJALUKA - Humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" ove godine usmjerena je na izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća za majku i dijete i biće održana 27. decembra u zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Iste večeri će na Trgu Republike za djecu sa teškoćama u razvoju nastupiti domaće i regionalne muzičke zvijezde.

Ovo, sedmo po redu donatorsko veče organizuje se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, a Centar bi trebalo da bude adresa za svu djecu iz Srpske koja odrastaju sa teškoćama u razvoju, kao i za njihove roditelje.

"Oni će u Centru dobiti prijatelje, odgovarajuću dijagnozu, podršku i pomoć, kao i kontinuiranog partnera za uporan i efikasan rad na prevazilaženju svih izazova u razvoju djece", navodi se u saopštenju Centra za edukaciju "Tvoja riječ".

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, dijete sa teškoćama u razvoju nije u mogućnosti da postigne ili održi zadovoljavajući nivo zdravlja i razvoja, a njegovo zdravlje i razvoj mogu znatno da se pogoršaju bez dodatne podrške.

Uzroci teškoća u razvoju mogu biti genetske predispozicije, a mogu se javiti i kao posljedica teškog materijalnog stanja, nedostupnosti zdravstvene zaštite, neredovne i loše prehrane, te neadekvatnog prebivališta.

Svi zainteresovani da daju doprinos cilju humanitarne kampanje "S ljubavlju hrabrim srcima" mogu se o akciji informisati i na društvenim mrežama i internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije