Društvo

Akcija za kupovinu inhalatora Milani Gajić

Akcija za kupovinu inhalatora Milani Gajić
Foto: Arhiva | Akcija za kupovinu inhalatora Milani Gajić

BANJALUKA - Volonteri Humanitarnog udruženja "Iskra života" prikupljaće narednih pet dana u Banjaluci priloge građana za kupovinu inhalatora neohodnog za liječenje Milane Gajić oboljele od najtežeg oblika epilepsije - Laforine bolesti.

Novi inhalator, koji košta 1.200 KM, mogao bi da eliminiše sve bakterije koje bi Gajićeva mogla da unese disanjem, a posebno je važan jer je jedna od bakterija otporna na antibiotike, saopšteno je iz udruženja.

Akcija prikupljanja priloga biće organizovana danas, sutra, te u ponedjeljak i utorak, 10. i 11. jula, na Trgu Krajine, kod zgrade Pošte, ispred Narodnog pozorišta i na lokaciji nekadašnje pijace u naselju Obilićevo.

Svi humani ljudi moći će da svoje priloge ubace u postavljene kutije za tu namjenu u danima trajanja akcije od 11.00 do 15.00 časova i od 17.00 do 21.00 čas.

Dvadesetčetvorogodišnja Milana Gajić iz Banjaluke 10 godina boluje od Laforine bolesti, a zbog tegoba neprestano je u krevetu i zavisi od cjelodnevne njege svojih roditelja.

Ukoliko se u akciji prikupi više novca od iznosa neophodnog za nabavku inhalatora, ta sredstva biće donirana volonterskoj Pravoslavnoj ambulanti "Sveti Luka" za nabavku medicinskog materijala i opreme.

Riječ je o ambulanti u kojoj građani koji nemaju zdravstveno osiguranje mogu da bez uputa besplatno obave neophodne preglede i druge medicinske intervencije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije