Društvo

Albinović, "mali od skandala" dobio posao u Njemačkoj

Albinović, "mali od skandala" dobio posao u Njemačkoj
Albinović, "mali od skandala" dobio posao u Njemačkoj

SARAJEVO - Umjesto Alena Albinovića biće imenovan novi član Komisije za obrazovanje, kulturu i kulturno-istorijsko nasljeđe Općinskog vijeća općine Stari grad, ali ne zbog njegove burne prošlosti, nego jer je prije mjesec našao posao u Njemačkoj te podnio ostavku na funkcije u SBB-u.

Kazao je to juče Adis Džabija, predsjednik Općinskog odbora SBB-a općine Stari grad Sarajevo, ocijenivši da je medijska prašna koja se podigla zbog Albinovićevog imenovanja zapravo predizborna kampanja.

Albinović je, između ostalog, kako prenose mediji objavljivao fotografije na kojima konzumira drogu i opija se, a poznat je i po pjesmi "Pali me pali, pa me onda povali". U maju ga je stranka iz koje dolazi imenovala za člana općinske Komisije za obrazovanje, kulturu i kulturno-istorijsko nasljeđe, a njegovo imenovanje potvrdilo je Općinsko vijeće općine Stari Grad, koje se, kako su juče rekli vijećnici, neće o ovome oglašavati niti reagovati.

Džabija je istakao da su u momentu predlaganja Albinovića gledali kakav je on danas, dodavši da se okrenuo vjeri i završio fakultet.

"Iz kog razloga postoje komune? Šta da radimo sa ljudima kada iz njih izađu? Njegova prošlost je prošlost. On pokušava da se vrati u društvo. Ne podržavam što je radio, ali ga ne treba gurnuti", rekao je Džabija.

Vedran Dodik, predsjedavajući Općinskog vijeća, na jučeršnjoj sjednici Vijeća pomenuo je medijske napise o ovome dodavši da on mora potpisati sve što općinsko vijeće usvoji, makar bio protiv toga.

"Poslovnik je jasan. Politička stranka imenuje ljude na mjesta koja joj pripadaju. Mi samo formalno potvrđujemo", pojasnio nam je Dodik.

Irfan Čengić, vijećnik SDP-a, ponovio je da svaka stranka imenuje svoje članove radnih tijela i da se drugi tu ne mogu miješati.

"Albinović je zadovoljio sve. Ima dva fakulteta. Moje privatno mišljenje je da je stranka pogriješila. SDP ga ne bi predložio", dodao je Čengić.

Do Albinovića, poznatog i po nadimku Mali od skandala, nismo uspjeli doći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije