Društvo

Anton Kasipović najbolji ministar u Vladi Republike Srpske

Anton Kasipović najbolji ministar u Vladi Republike Srpske
Foto: N.N. | Anton Kasipović najbolji ministar u Vladi Republike Srpske

BANJALUKA - Najbolji ministar u Vladi Republike Srpske je Anton Kasipović, ministar pravde, a nagradu mu je uručio Milan Šekara, urednik portala nezavisne.com.

Vladavina prava ključni je preduslov za sigurnost i prosperitet, ojačava socijalni i ekonomski kapacitet zemlje i ima moć da transformiše društvo, a funkcionalni sudski sistem, pouzdan i dostupan svim građanima, doprinosi poboljšanju kvaliteta života. 

Ovim riječima ministar pravde Republike Srpske, Anton Kasipović, pravnik, političar, novinar, Banjalučanin, opisuje svoj svakodnevni posao u Vladi. 

Vlada Republike Srpske, uposlenici Ministarstva pravde i ministar Kasipović su, zahvaljujući angažmanu Narodne skupštine Republike Srpske, u pravni život Republike uveli: Zakon o stečaju, Krivični zakonik Republike Srpske, Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju, i mnoge, mnoge druge.

Međutim, ni tu se nije stalo: u raspravi je i Zakon o Pravobranilaštvu, pripremljena je i na Vladi usvojena Strategija za borbu protiv korupcije i brojna druga akta.

Zahvaljujući razumijevanju i snažnoj podršci Evropske komisije izgrađeni su i grade se novi objekti u pravosuđu.

Sve su to bez ikakve sumnje razlozi koji su čitaoce "Nezavisnih" motivisali da ministra Kasipovića nagrade laksavom titulom ministra godine i čovjeka koji je dao doprinos da Republika Srpska bude bliža idealu zajednice nad kojom bdi oreol vladavine prava.

Ministar Kasipović je rekao da je počastvovan ovim priznanjem, ali je takođe pohvalio i svoje kolege iz Vlade RS.

"Zahvaljujem čitaocima i uredničkom kolegijumu 'Nezavisnih novina'. Odmah da kažem da sam u dvostrukom sukobu nadležnosti. Prvo što sam bio u izuzetnim odnosima sa Željkom Kopanjom, a drugo, jer sam sličnu nagradu primio prije nekoliko godina", rekao je Kasipović i dodao:

"Da sam glasao, a nisam, ne bih glasao za ministra pravde. Ima mojih kolega koji su uradili daleko više", rekao je Kasipović i naveo nekoliko primjera.

Kasipović je naglasio da mu je jako žao što je "ova nagrada od prošle godine 'In memoriam'.

"Bilo bi sjajno za sve da ovo nije In Memoriam, bilo bi sjajno da imamo pjesme a ne književnui nagradu Nikola Guzijan", rekao je ministar Kasipović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije