Društvo

Apel za ljubav i poštovanje

Apel za ljubav i poštovanje
Apel za ljubav i poštovanje

BIJELJINA - Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko–tuzlanski Hrizostom u vaskršnjoj poslanici apelovao je za ljubav, poštovanje i oprost među ljudima.

"Svima danas sve oprostimo i jedni drugima kažimo braćo, tu božansku i Hristovu ljubav imajmo uvijek i neprestano međusobno, ne pretpostavimo ništa Bogu, ali isto tako ne pretpostavimo ništa ljubavi Božijoj", rekao je vladika Hrizostom.

U vaskršnjoj poruci vjernicima i svakom čovjeku dobre volje, episkop Hrizostom je upozorio da ljudi često zaborave koliko je važno poštovanje drugoga i različitoga.

"Pred nama su burni dani i mjeseci političkih borbi i sučeljavanja, pazite braćo i sestre da političkom i ličnom promocijom ne povrijedite brata i bližnjega svoga, jer koji prezre jednog od ovih malih, bilo riječima ili postupcima, uistinu će prezreti samoga Gospoda", poručio je vladika Hrizostom.

On je poželio da ljubav i jaki argumenti budu glavni promotori političkih nadmetanja i ocijenio da bi sve drugo i suprotno ljubavi Božijoj vodilo u tamu mržnje, zavisti i rađenja u zlu.

"Apelujemo na sve i svakoga, neka ljubav caruje u nama", zaključio je vladika Hrizostom.

U vaskršnjoj poslanici on je posebno pomenuo prognanike i žrtve nepravde i diskriminacije, bolesne i u tamnicama zatočene, poželivši da im Gospod podari vjeru i nadu u slobodu i pravdu, ukoliko su nepravedno osuđeni ili optuženi.

Vladika je u svom obraćanju izdvojio i djecu, nazivajući ih radošću i ukrasom svijeta, uz želju da svojim čistim srcima i dušama osjete Gospoda i blagoslov.

"Srećan vam i blagosloven Vaskrs, praznik nad praznicima, slavlje nad slavljima, vječno radovanje neba i zemlje", poručio je episkop zvorničko-tuzlanski.

U poslanici se podsjeća da je vaskrsenje iz mrtvih najveći i najčudesniji događaj u istoriji, čudesniji od samoga stvaranja svijeta, da nije senzacija, već tajna čije je značenje pobjeda nad đavolom, nad grijehom i nad smrću.

"Kad kažemo Hristos vaskrse, onda vjerujemo, znamo i ispovijedamo da je Isus Hristos sin Božiji i sin čovječiji pobjedonosno vaskrsao iz mrtvih i ustao iz groba kao pobjednik grijeha, smrti i đavola. To je suština tajne vaskrsenja", istakao je vladika Hrizostom.

Objavljujući vaskršnju poslanicu u Vladičanskom dvoru u Bijeljini, vladika Hrizostom je radosnim hrišćanskim pozdravom "Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse" pozvao sve ljude dobre volje da na ovaj praznik budu sa Gospodom i sa svojim bližima i daljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije