Društvo

Apel za spas Snežane Puhalo iz Kalinovika

Apel za spas Snežane Puhalo iz Kalinovika
Apel za spas Snežane Puhalo iz Kalinovika

Opština Kalinovik uputila je, putem svoje zvanične internet stranice, apel za pomoć u prikupljanju novca za transplataciju jetre mladoj djevojci Snežani Puhalo (24), za šta je potrebno 85.000 evra bez pratećih troškova.

U apelu se navodi da je ovoj djevojci iz sela Jelašca u opštini Kalinovik, na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u 24. godini ustanovljena ciroza jetre, koja upućuje na Vilsonovu bolest.

Bolest je u zadnjem stadijumu, pa je jedini spas hitna transplatacija, ali ne od živog donora, što dodatno usložnjava liječenje.

Transplataciju jetre, kakvu struka predlaže, moguće je uraditi u Padovi u Italiji, a prema preliminarnim podacima potrebno je 85.000 evra ne računajući troškove za pregled, predtransplatacione nalaze, postoperativne terapije, kontrolu i druge prateće troškove.

Snežana  je trenutno u Univerzitetskoj bolnici Foča pod stalnim nadzorom hepatologa do upućivanja u transplatacioni centar.

U apelu se navodi da je ona dijete koje je ostalo bez majke u sedmoj godini, te da od njene petočlane porodice koja živi na selu, u kojoj je jedino brat zaposlen, nije moguće očekivati da može obezbijediti sredstva ni u minimalnom iznosu.

Sredstva se mogu uplatiti na račune otvorene kod NLB banke A.D. Banjaluka, u KM: 562-006-81086626-27 i devizni /IBAN : BA395620068137887951/SWIFT BIC RAZBBA22, na ime Snežana Puhalo /JMBG: 1012993136532/.

„Pomozimo da se nastavi mladost, pobijedi ljubav, dobročinstvo i čovjekoljublje“, navodi se u apelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije