Društvo

Arif Nanić imenovan za direktora IDDEEA

Arif Nanić imenovan za direktora IDDEEA
Arif Nanić imenovan za direktora IDDEEA

SARAJEVO - Savjet ministara BiH imenovao je Arifa Nanića za direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Savjet ministara usvojio je na sjednici u utorak izvještaj Ministarstva civilnih poslova o sprovedenom postupku za izbor direktora ove agencije i imenovao Nanića kao najboljeg kandidata nakon sprovedene procedure javnog konkursa. 

Savjet ministara donio je danas i odluku o imenovanju članova Odbora za žalbe policijskih službenika, nakon što je dosadašnjim članovima istekao mandat. 

U Odbor za žalbe imenovano je sedam državnih službenika, i to: iz Ministarstva bezbjednosti Samir Rizvo, iz Ministarstva pravde Grenko Arapović, iz Ministarstva civilnih poslova Merima Čolakhodžić, iz Granične policije Slobodan Krstić i Semir Pašanbegović, iz Agencije za istrage i zaštitu Ljubiša Pandurević i iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Ivica Bošnjak. 

Ovaj odbor nadležan je za donošenje odluka po žalbama koje podnesu policijski službenici protiv odluka koje su donijela policijska tijela BiH u pogledu statusa policijskog službenika ili u slučajevima propusta policijskog tijela da donese odluku u vezi sa statusom policijskog službenika, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije