Društvo

Baka, kćerka i unučica rođene na isti dan

Baka, kćerka i unučica rođene na isti dan
Baka, kćerka i unučica rođene na isti dan

TESLIĆ - U domu Đurkovića u Tesliću 5. april 2015. godine pamtiće se po velikom veselju, a za njega su se pobrinule tri generacije žena ove porodice - baka Nadira, njena kćerka Dunja i unučica Taja, i to sve rođene 5. aprila.

Baka se rodila prije 58. godina, kćerka Dunja prije 28. godina, a Taja je tek danas dospjela na ovaj svijet.

Naime, baka Nadira, na svoj 58. rođendan,danas oko devet časova ujutro, dobila je četvrto unuče. Njena kćerka Dunja, udata Vasić, za svoj 28. rođendan rodila je svoje drugo mezimče, djevojčicu Taju.

"Ne mogu da opišem veselje i radost koju osjećam. Ja sam svoju Dunju rodila na svoj rođendan prije 28 godina, a ona sada Taju, na svoj rođendan", ispričala nam je presrećna baka Nadira, koja se, kako nam je rekla, sva trese od uzbuđenje.

Mira joj, kaže, ne daju nemirne suze radosnice.

Pripremili su se, kako priča Nadira, da proslave Dunjin i njen rođendan, a onda se desio još jedan predivan razlog da uveliča slavlje - rođenje četvrtog unučeta, djevojčice Taje.

"Obje porodice i Đurkovići i Vasići nazdravlju danas. Nema srećnije žene od mene. Svojoj porodici, na ovaj predivan dan, želim samo da budemo svi živi i zdravi! To je za baku sreća najveća", ispričala je Nadira Đurković, ponosna majka Radeta (34) i Dunje (28) te baka četvoro unučadi, dvoje Radetove te sada i dvoje kćerkine djece.

"Prije deset dana i sin Rade dobio je drugog sina, tako da smo ovih dana baš srećni", kazala je Nadira, dok djed Ljubomir, kako rekoše ukućani, samo skakuće i nazdravlja od sreće.

Presrećna baka nam je ispričala da svake godine sa kćerkom Dunjom proslavlja zajednički rođendan, koji će sada da dijele i sa malenom Tajom. Taja ima rođenu sestricu Saru, koja ima 14 mjeseci.

"Biće divne sestrice", dobacuje Nadira, koja je skoro već čitav radni vijek, 38 godina, posvećena poslu medicinske sestre u banji Vrućici, u Tesliću.

Dunja, ponosna majka male Taje, završila je Filozofski fakultet i trenutno je nezaposlena.

"Biće posla i za Dunju, neka je ona nama živa i zdrava. Čekamo da izađe za koji dan iz porodilišta te da proslavimo svi na okupu", dodaje ujak Rade, ponosan na svoju sestru i presrećan zbog rođenja druge nećakinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije