Društvo

Balkanu prijeti nezapamćena oluja

Balkanu prijeti nezapamćena oluja
Balkanu prijeti nezapamćena oluja

ZAGREB - Kako se i najavljivala, oluja koja posebno u sutra, mogla pogoditi Balkan, izgleda da je gora nego što se u prvi mah pretpostavljalo…

“Satelitska slika pokazuje već formiranje Sredozemne cikone, rekao bih i oluje. Vidite ove bijele nakupine oblaka, to su jaki olujni sistemi unutar frontalnog sustava novoformirane ciklone” navodi profesor Zoran Zadro, na popularnoj meteo stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

“U upozorenjima ste mogli vidjeti koja područja su rizična za obilne kiše i jako nevrijeme. Međutim, neće baš svako područje biti jednako pogođeno, sve će ovisiti gdje će se stvoriti ovi jaki olujni sistemi. Tu gdje se stvore, a naša regija jest na udaru, očekujte jaku grmljavinu, jak vjetar, vrlo obilnu kišu i mogućnost lokalnih poplava. Idućih 12h do 24h spomenuta ciklona će se kretati preko srednje i južne Italije prema nama. Tako da do ponedjeljka očekujemo od 50mm do 180mm kiše. Na riziku su srednja i južna Dalmacija, jugozapadna, zapadna, sjeverozapadna, srednja i istočna Bosna, Hercegovina, južna, zapadna i srednja Srbija, Crna Gora, Albanija i Makedonija”, istakao je Zadro.

(NN, Doznajemo.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije