Društvo

"Banja Vrućica" prva banja u RS

"Banja Vrućica" prva banja u RS
Foto: N.N. | "Banja Vrućica" prva banja u RS
N.N.

TESLIĆ - Odlukom Vlade Republike Srpske, geografsko područje na teritoriji opštine Teslić kojim upravlja Zdravstveno-turistički centar (ZTC) "Banja Vrućica" prvo je u RS proglašeno banjom prema Zakonu o banjama.

Time su zalaganja rukovodstva i zaposlenih u teslićkom ZTC-u krunisana još jednim važnim priznanjem.

Odluka Vlade RS objavljena je i u "Službenom glasniku RS" 16. novembra, a na snagu je stupila osmog dana nakon objavljivanja.

"To znači da i formalno ispunjavamo sve uslove, zahvaljujući kojima smo proglašeni banjom, odnosno da imamo kompletnu infrastrukturu, ali i prirodni ljekoviti faktor, koji je najbitniji i krucijalni uslov za dobijanje ovog statusa", pojasio je Aleksandar Radošević, generalni dirketor ZTC "Banja Vrućica".

U "Banji Vrućici" ne kriju zadovoljstvo zbog činjenice da su, odlukom Vlade RS, prvi dobili zvaničan status banje u Republici Srpskoj.

"Ponosni smo zbog činjenice da smo, od sedam banja u RS, prvi prošli proces registracije", naglasio je Radošević.

Inače, kompleks "Banje Vrućice" je po površini najveći zdravstveno-turistički kapacitet u Bosni i Hercegovini. "Banja Vrućica" bogata je prirodnim ljekovitim faktorom, odnosno termomineralnom vodom, koja se koristi u terapeutske svrhe, a za čije se blagotvorno dejstvo nadaleko čulo.

Uređena infrastruktura i odgovarajući turistički, ugostiteljski i zdravstveni objekti s konkretnom ponudom su u službi zdravlja, odmora, sportskih, preventivnih i korektivnih aktivnosti za populaciju razne životne dobi, što ujedno predstavlja i zakonski osnov za proglašenje banjom.

U odluci Vlade Republike Srpske, između ostalog, navodi se da se na geografskom području "Banje Vrućice" nalazi prirodni ljekoviti faktor, termomineralna voda s ljekovitim svojstvima, utvrđenim elaboratom odgovarajuće ustanove.

ZTC "Banja Vrućica" raspolaže objektima turističke infra i supra strukture, gdje, između ostalog, spadaju četiri hotela ukupnog kapaciteta 1.000 kreveta, različiti ugostiteljski objekti za ishranu i piće, wellness centar, kongresne dvorane, sportski tereni, tematski parkovi i staze za šetanju u ukupnoj dužini od sedam kilometara, otvoreni bazen s pratećom infrastrukturom i zatvoreni banjski bazen s hidromasažnim kadama i saunama.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije