Društvo

Banjalučanin Igor Arsenić pobjednik u skokovima na Bentbaši

Banjalučanin Igor Arsenić pobjednik u skokovima na Bentbaši
Foto: Anadolija | Banjalučanin Igor Arsenić pobjednik u skokovima na Bentbaši

SARAJEVO - Banjalučanin Igor Arsenić pobjednik je četvrtih po redu Međunarodnih skokova u vodu "Sarajevo Bentbaša 2018".

Veliki broj građana Sarajeva, ali i brojni turisti pratili su skokove u Miljacku. Pred sami kraj takmičarskog programa, odnosno nakon posljednje serije skokova, kada su trebali biti proglašeni pobjednici, oficijelni spiker je zamolio prisutne da se odmaknu jer je na lokaciji Bentbaše dojavljena bomba.

Policijski uviđaj je u toku, a na lokaciji preko puta benzinske pumpe Energoperol je postavljen sigurnosni obruč. Od rijeke su udaljeni svi građani, kao i skakači. Na lokalitetu Bentbaše su brojni pripadnici sarajevske policije, kao i vozila Hitne pomoći Sarajevo.

Na Bentbaši je prisutan i situaciju prati i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Iako su skokovi prekinuti, njihov organizator Dino Bajrić za AA je kazao kako su sudije zbrojile bodove, te kako je prvoplasirani danas bio Igor Arsenić iz Banjaluke, drugi Danko Dangubić iz Konjica, a treći je bio Đorđe Gajić iz Banjaluke.

"Prije samog oficijelnog proglašenja pobjednika dobili smo nalog od policijske uprave da je na lokaciji postavljena bomba. Udaljili smo građane. Policija upravo radi svoj dio posla", rekao je Bajrić.

Dodao je kako će se sačekati policijski uviđaj, nakon čega je planirano da se i oficijelno proglase pobjednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije