Društvo

Banjalučki maturanti proslavili završetak škole

Banjalučki maturanti proslavili završetak škole
Foto: N.N. | Banjalučki maturanti proslavili završetak škole

BANJALUKA - Banjalučki maturanti burno su danas na Trgu Krajine proslavili završetak nastave, a ujedno i jedne etape njihovog života.

Oni su okupljeni na trgu slavili kraj školskih dana, penjući se i na krivi sat i spomenik povećen zemljotresu iz 1969. godine.

Podsjećamo, nastava za učenike završnih razreda danas je „odzvonila“ za sve maturante osim za maturante umjetničkih škola koji u klupama ostaju do 24. maja.

Za ostale srednjoškolce nastava se završava završava 14. juna, dok za učenike umjetničkih škola nastava traje do 7. juna.

Kada je riječ o osnovcima, malim maturanitma nastava se završava 8. juna, dok se ostalim osnovcima polugodište završava najkasnije 22. juna.

"Najiskrenije čestitke upućujem svim učenicima završnih razreda srednjih škola povodom uspješnog završetka školovanja sa željom da maturske večeri proslave dostojanstveno. Završetkom srednje škole zatvarate važno poglavlje u svom životu, u kome ste stekli potrebna znanja u izabranom zanimanju, ali i neprocjenjiva iskustva i dragocjene prijatelje", navodi se u čestici koju je đacima uputio  Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS, povodom završetka nastave.

Ministar vjeruje da će im stečeno obrazovanje otvoriti put do posla, a onima koji planiraju nastavak školovanja savjetovao je da prate potrebe tržišta rada i da biraju one studijske programe po čijem završetku će brzo naći posao i ostvariti lične planove, ali i dati doprinos razvoju društva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije