Društvo

Bez problema u saobraćaju, na granici nema dužih čekanja

Bez problema u saobraćaju, na granici nema dužih čekanja
Foto: Ilustracija | Bez problema u saobraćaju, na granici nema dužih čekanja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno na većini puteva, na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, a tokom dana se očekuje pojačana frekvencija vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, /Ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/ saobraćaj je obustavljen za sva vozila. Teretni saobraćaj odvija se isključivo obilaznicom, dok je saobraćaj putničkih vozila preusmjeren na gradske ulice.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare, zbog sanacije klizišta, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Banjaluka-Prnjavor. Saobraćaj će se odvijati u oba smjera, sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas. Moguće su i povremene obustave zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, od 23.00 do 5.00 časova na snazi su obustave saobraćaja do maksimalno 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor, od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a propuštan 10 minuta.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub na snazi su povremene obustave saobraćaja od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka saobraća se jednom trakom, naizmjenično, zbog klizišta.

Za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona zabranjen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje.

U Banjaluci će, zbog održavanja Međunarodnog moto skupa banjalučkog Moto-kluba ISTOK biti obustavljen saobraćaj od danas do sutra, od 17.00 do 7.00 časova, i od sutra do nedjelje od 17.00 do 9.00 časova u Ulici Teodor Kolokotronisa, od raskrsnice sa Ulicom Patre /kružni tok/ do raskrsnice sa Bulevaromn cara Dušana.

Na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje od 8.00 do 16.00 časova mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena u mjestu Osojnica.

Za međunarodni promet vozila privremeno su otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije