Društvo

BiH dobija prvu IPA kuću

BiH dobija prvu IPA kuću
BiH dobija prvu IPA kuću

MODRIČA - Polaganjem kamena temeljca u Vranjaku kod Modriče danas je obilježen početak gradnje prve IPA (Internacionalna policijska asocijacija) kuće u BiH.

Kamen temeljac za IPA Kuću Regionanog kluba Doboj položili su načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, predsjednik IPA BiH Miro Sučić, sekretar IPA Regionalnog kluba Doboj Nedo Savić, kao i donator zemljišta na kome se gradi kuća Nikola Stajić.

Sekretar IPA Regionalnog kluba Doboj Nedo Savić rekao je da će površina objekta biti oko 100 kvadratnih metara, a u ovoj godini biće izgrađen prvi sprat objekta. U planu je i izgradnja sportskih terena.

Nikola Stajić, donator zemljišta koje se nalazi na Trebavi, 17 kilometara od Modriče, vjeruje da će sa izgradnjom IPA kuće dobiti dobre komšije, i nada se da će tako ovaj slabo naseljeni prostor postati zanimljiv za povratak mladih.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, koji je pokrovitelj aktivnosti IPA kluba Doboj, rekao je da ovaj klub projekat IPA kuće realizuje uz podršku brojnih institucija, privrednih preduzeća iz Modriče i okoline, i brojnih donatora.

Predsjednik IPA BiH Miro Sučić podsjetio je da "krovnu" asocijaciju - IPA Sekcija BiH - sačinjava šest IPA regionalnih klubova sa ukupno 500 članova. Sve nacionalne sekcije klubova članice su svjetske IPA asocijacije koja broji više od 400.000 članova u svijetu.

Klub IPA Regije Doboj osnovan u septembru 2010. godine, sa sjedištem u Modriči, kao šesti IPA klub u BiH. Klub je jedini u Republici Srpskoj i trenutno ima 90 članova sa područja Doboja, Modriče, Vukosavlja, Dervente, Teslića, Petrova, Broda, Šamca, Pelagićeva i Donjeg Žabara.

IPA regionalni klubovi osnivaju se i djeluju na područjima odgovornosti Centara javnih bezbjednosti u Republici Srpskoj i u kantonima Federaciji BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije