Društvo

"Bingo" ugostio djecu iz kolektivnih centara

"Bingo" ugostio djecu iz kolektivnih centara
"Bingo" ugostio djecu iz kolektivnih centara

TUZLA - Kompanija "Bingo" danas je ugostila 65 djece iz kolektivnih centara Višća i Ježevac s područja Banovića, te djecu korisnika usluga Udruženja "Snaga žene" Tuzla.

Djeca su posjetila Zoovrt i "Bingo City Center", gdje su u kinu "Cinestar" imala priliku pogledati 3D projekciju animiranog filma "Vajana".

Riječ je o djeci iz porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, jer je skoro čitava populacija naseljenika u kolektivnim centrima nezaposlena. Ljudi u prognaničkim naseljima žive već 20 godina i tu se rađa već treća generacija u nehumanim uslovima. Mnogi od njih ne nastavljaju školovanje, a nasilje u porodici je često.

"Djeca su sretna zbog toga što su došla u grad, što su doživjela da vide zoološki vrt s različitim životinjama. Ručak koji je bio u restoranu isto je poseban za njih. Vjerujte da mnogi od njih nemaju kod kuće tri obroka, užinu za školu, školske knjige", kazala je doktorica Branka AntićŠtauber, predsjednica UG "Snaga žene" Tuzla, i dodala da je "Bingo" pokazao senzibilitet i empatiju za tu djecu tako što je odgovorio na poziv Udruženja da djeci uljepša makar jedan dan i da izađu iz svojih sumornih naselja.

"Bingo" je obezbijedio i prevoz iz Banovića do Tuzle.

"Zaista smo ponosni što im možemo pružiti jedan dan pun razonode, lijepih stvari u žitka i u BCC i u Zoološkom vrtu. Stvarno nam je drago da ih ugostimo. Mnogi od njih nažalost prvi puta su imali priliku vidjeti neke životinje, jesti u restoranu i osjetiti ugođaj kina", kazala je Tatjana Paunoski iz kompanije "Bingo".

Djeca su obišla i modernu kuglanu i prvi put bacala kugle. Jedna od njih je i Selma Slomić, koja je ispričala kako je lijepo u Zoološkom vrtu vidjeti životinje, jesti sa drugaricama i dodala da će pamtiti ovaj dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije