Društvo

Blokirali održavanje sjednice Vlade Brčko distrikta

Blokirali održavanje sjednice Vlade Brčko distrikta
Blokirali održavanje sjednice Vlade Brčko distrikta

BRČKO - Sjednica Vlade Brčko distrikta, koja je bila zakazana za danas, nije održana jer su članovi Vlade iz SDP-a, Stranke za BiH i SDA odbili da glasaju za dnevni red, uz obrazloženje predstavnika SDP-a "da sjednice neće biti dok se ne riješi pitanje zapošljavanja pripravnika".

Gradonačelnik distrikta Miroslav Gavrić rekao je novinarima da razlozi za neodržavanje sjednice ne postoje u samom dnevnom redu, jer on nije sadržavao pitanje u vezi sa pripravnicima, te ocijenio da su ovakve okolnosti i postupci očigledno početak predizborne kampanje.

"Ono što je do sada urađeno u vezi sa zapošljavanjem pripravnika nije u skladu sa Programom koji je usvojila Vlada. Kontinuirano radimo sa Zavodom za zapošljavanje da bismo ispravili nepravilnosti koje su se javile i da bismo doveli zapošljavanje pripravnika u zakonske okvire, bez političkih odluka već po tačno određenim transparentnim kriterijumima", naveo je Gavrić i dodao da se nekoliko budućih pripravnika već žalilo da su odbijeni na način koji nije u skladu sa usvojenim programom.

Prema njegovim riječima, predizborna atmosfera već je vidljiva na sjednicama Vlade i na nekim drugim manifestacijama u Brčko distriktu.

"U predvečerje zasjedanja Savjeta za provođenje mira (PIK) određeni politički faktori žele da naprave krizu da bi uticali na odluku o odlasku OHR-a iz Brčkog", istakao je Gavrić na konferenciji za novinare.

On je apelovao na razumijevanje i dijalog i dodao da nema potrebe zaoštravati političku situaciju, te da će u narednim danima Vlada nastojati da prevaziđe nesuglasice, "kako ne bi bilo uništeno ono što je vrlo teško građeno u Brčko distriktu proteklih godina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije