Društvo

Bogdanić podnio prijavu zbog tendera za bolnicu "Kasindo"

Bogdanić podnio prijavu zbog tendera za bolnicu "Kasindo"
Bogdanić podnio prijavu zbog tendera za bolnicu "Kasindo"

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić podnio je nadležnim organima prijavu protiv N.N. lica nakon što je 15.01.2017. godine na službeni telefon dobio SMS poruku u vezi sa načinom postupanja Kancelarije za razmatranje žalbi BiH u vezi sa tenderom za Bolnicu Istočno Sarajevo.

U saopštenju ovog ministarstva se navodi, da su u poruci od strane nepoznatog pošiljaoca, izneseni navodi da je u toku postupka po predmetnoj žalbi, osoba koja je kao član komisije Kancelarije za razmatranje žalbi BiH rješavala po predmetnoj žalbi, prekoračila granice svog ovlašćenja i suprotno zakonu i podzakonskim aktima Kancelarije za razmatranje žalbi, uzela u rad predmet za koji nije smjela niti mogla biti zadužena, a u namjeri da nanese povredu prava i štetu Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite na način da utiče na sadržinu rješenja koje je kao takvo donijela Kancelarija za razmatranje žalbi BiH.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske napominje da je redovno obavještavalo javnost o svim aktivnostima u vezi sa postupkom javne nabavke, koji je osporen od strane Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, i da očekuje od nadležnih organa da provjere istinitost ovih navoda i da ukoliko ima osnova ispitaju zakonitost rada Kancelarije za razmatranje žalbi BiH.

"Napominjemo da brojne spekulacije i politizacije u vezi sa tenderom raspisanim za izgradnju i opremanje nove bolnice u Istočnom Sarajevu nikome nisu donijele korist, a ponajmanje stanovnicima sarajevsko-romanijske regije, koji zaslužuju da dobiju novu bolnicu", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS prethodno je izrazilo žaljenje zbog odluke Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, jer se rok za početak gradnje prolongira, ali je istu prihvatilo i preduzelo korake ka raspisivanju novog javnog poziva za „Projektovanje, izgradnja i opremanje nove JZU bolnice Istočno Sarajevo“.

U ovom ministarstvu navode da ostaju čvrsto opredjeljeni u namjeri da građani sarajevsko-romanijske regije što prije dobiju novi i moderan bolnički kompleks. Nova bolnica Istočno Sarajevo će pacijentima obezbijediti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a zdravstvenim radnicima bolje uslove rada.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije