Društvo

Bogdanić posjetio djecu u Kumboru

Bogdanić posjetio djecu u Kumboru
Bogdanić posjetio djecu u Kumboru

KUMBOR - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić posjetio je danas u Kumboru šestu smjenu djece iz Srpske koja u ovom crnogorskom ljetovalištu borave u okviru programa "Socijalizacija djece Republike Srpske".

Bogdanić je rekao Srni da je u ovoj godini predviđeno da programom bude obuhvaćeno 1.840 djece i 395 odraslih iz svih opština i gradova Republike Srpske.

"Riječ je o projektu koji pokazuje sve svoje dobre strane od socijalizacije, druženja i da na neki način djeci, čiji roditelji nisu u stanju, omogućimo ljetovanje", istakao je Bogdanić.

On je podsjetio da se projekat realizuje 14 godina zaredom i da je u tom periodu u Kumboru ljetovalo više od 18.000 djece, a sa pratećim osobama oko 22.000 lica.

U okviru šeste smjene, od 2. jula do 11. jula, u Kumboru ljetuje 97 djece iz Bijeljine, iz Banjaluke 36 i iz Ribnika 14 mališana, saopšteno je ranije iz Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Djeca su smještena u hotelu "Kumbor", a riječ je o najosjetljivijim kategorijama djece iz Srpske, uzrasta od šest do 17 godina, čije je zadovoljavanje razvojnih potreba onemogućeno ili otežano nepovoljnim socijalnim, materijalnim ili zdravstvenim problemima ili porodičnim prilikama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije