Društvo

Bogdanić uručio novac i poklon-pakete roditeljima trojki

Bogdanić uručio novac i poklon-pakete roditeljima trojki
Bogdanić uručio novac i poklon-pakete roditeljima trojki

BIJELJINA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić uručio je danas u Bijeljini za tri porodice, u kojima su ove godine rođene trojke, 500 KM po djetetu i poklon pakete.

Novčani iznos i poklon-pakete dobile su trojke Gordane i Ljubiše Cvijetinovića iz Lopara, Savke i Dalibora Rikanovića iz Donjeg Žabara, te trojke porodice Natalije i Dragana Šukurme iz Broda.

Nakon uručenja poklona organizovanom u Javnom fondu za dječju zaštitu Republike Srpske Bogdanić je pozvao mlade bračne parove da rađaju što više djece koja su, napomenuo je, "naša budućnost - budućnost Republike Srpske".

On je istakao da Vlada Srpske daje maksimum da bi pospješila rađanje djece, da bi natalitet podigla na viši nivo, te objasnio da se te aktivnosti realizuju putem različitih projekta i aktivnosti, od kojih je jedna i današnja.

"Bez obzira na sve teškoće današnjice molim mlade bračne parove i one koji još nisu stupili u brak da to čine, odnosno da rađaju što više djece", rekao je Bogdanić.

On je podsjetio da se iz budžeta Vlade Srpske, kao značajan doprinos natalitetu, finansira i drugi pokušaj vantjelesne oplodnje.

"Opredijeljeni smo da na svaki mogući način pomognemo rađanje djece, a drugi pokušaj vantjelesne oplodnje finansira se u potpunosti iz budžeta Vlade Republike Srpske, posredstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske", rekao je Bogdanić.

On je izrazio zadovoljstvo da je imao priliku da danas povodom Nedjelje djeteta uruči poklone porodicama koje su u ovoj godini dobili trojke u Republici Srpskoj, te izrazio želju da ovakvih događaja ima i više.

"Bilo bi lijepo da se mladi ljudi, uz sve nedaće koje društvo donosi, opredijele da rađaju djecu, da imamo veći vroj djece jer su oni budućnost Srpske i svih nas", rekao je Bogdanić.

On je zahvalio direktoru Javnog fonda dječje zaštite Momiru Popiću za sve što čini da bi se mladi bračni parovi podržali u nastojanju da zasnuju što brojniju porodicu.

"U budućnosti ćemo zasigurno nastaviti da pomažemo mlade ljude. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, budžetom finansira ovakve projekte, ali i druge koji su podrška djeci i roditeljima", rekao je Bogdanić i naveo program socijalizacije djece putem ljetovanja u Kumboru koji se realizuje više od deceniju.

Direktor Javnog fonda za dječju zaštitu Republike Srpske Momir Popić rekao je da Fond u okviru Nedjelje djetete organizuje brojne aktivnosti, te da je današnja jedna u nizu sličnih akcija.

"Danas su sa nama majke koje su rodile trojke, a imali smo ih ove godine tri u Republici Srpskoj", rekao je Popić.

Popić je naveo da ovaj Fond ima značajnu podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, te je ove godine uspio redovno izmirivati obaveze - dodatak na djecu i druga prava.

"Takođe, snažnom podrškom resornog ministartva vršimo i refundaciju naknade plate poslodavcima, sa nešto usporenijom dinamikom budžetskim korisnicima, ali redovno izvršavamo svoje obaveze", rekao je Popić.

On je istakao da se transferi, koje Fond dobija iz budžeta Srpske, a posredstvom Ministartsva zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske redovno doznačuju.

Porodice Cvijetinović, Rikanović i Šukurma zadovoljne su današnjim prijemom i poklonima u Fondu jer, kako kažu, važno je da nisu zaboravljeni, a svaka pomoć dobro će im doći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije