Društvo

Bogdanu Rakiću treba pomoć da spasi vid

Bogdanu Rakiću treba pomoć da spasi vid
Foto: N.N. | Bogdanu Rakiću treba pomoć da spasi vid

TESLIĆ - Bogdanu Rakiću (20) iz Teslića potrebna je pomoć humanih ljudi, kako bi spasio vid koji su mu oštetili zlostavljači Branko Jurić (24) i Armin Jašarević (25), a koji su ga brutalno pretukli 1. novembra 2016. na planini Borja.

Bogdanova majka Roberta Glancer kaže da njen sin jedinac na desno oko uopšte ne vidi, dok na lijevo vidi tek 30 odsto.

"Međutim, nisu rijetke komplikacije i na lijevom oku, pa mi se s vremena na vrijeme požali da ne vidi ništa. Ljekar je preporučio operaciju na Klinici 'Miloš' u Beogradu", kaže ova samohrana majka, koja je dosad imala brojne troškove u liječenju svog sina.

Dodaje da još ne zna koliko će taj zahvat koštati, te da, prije odlaska u Beograd, treba da se okončaju ljekarske pretrage u Banjaluci. Brojne posjete ovdašnjim zdravstvenim ustanovama, ali i predstojeći put u Beograd i te kako koštaju.

"Nakon tih pretraga u Banjaluci, zakazanih za 6. jun, s nalazima bi trebalo da odemo u Beograd, da tamo pogledaju medicinsku dokumentaciju i donesu odluku o operaciji. Obratićemo se i Fondu zdravstvenog osiguranja RS za finansiranje", ističe Roberta Glancer u izjavi za "Nezavisne".

Svi koji žele da pomognu ovom mladiću sredstva za operaciju mogu uplatiti na račun njegove majke, otvoren u NLB banci, broj 5620998035139054. IBAN: BA395620998068139036, Roberta Glancer, Teslić. SWIFT BIC: RAZBBA22, NLB banka.

Rakić je, podsjetimo, nakon svirepog premlaćivanja više sedmica proveo u bolnicama, a zdravlje mu je i dalje narušeno.

Ležao je 18 dana u dobojskoj bolnici i još 24 dana u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci. Tokom oporavka je takođe nailazio na brojne golgote, o čemu svjedoči i podatak da nije osjetio ni okus hrane.

Glavobolja i povišena temperatura samo su neke od tegoba koje su ga, nakon izlaska iz bolničke sobe, mučile.

Podsjetimo, Okružni sud u Doboju je prije nekoliko mjeseci povećao kazne Jašareviću i Juriću, te ih za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje Rakića pravosnažno osudio na po četiri godine i šest mjeseci robije.

Jašarević trenutno odležava kaznu u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama, dok je Jurić u bjekstvu i za njim je, kako saznaju "Nezavisne", raspisana i međunarodna potjernica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije