Društvo

Bolesnom dječaku potrebna pomoć

Bolesnom dječaku potrebna pomoć
Bolesnom dječaku potrebna pomoć

SANSKI MOST - Za liječenje oboljelog dječaka Bilala Kičina iz sela Demiševci, nadomak Sanskog Mosta, potrebna su finansijska sredstva koja porodica ovog mališana nije u stanju obezbijediti.

Dječak je teško obolio od celijakije, opake bolesti probavnog sistema, koju kod djece karakterišu nadut trbuh i tanki udovi. Pored medicinskih pretraga, njegovo liječenje zahtijeva i poseban režim ishrane, te konzumiranje isključivo onih namirnica koje u sebi ne sadrže gluten, a takve su izuzetno skupe i teško ih je nabaviti.

Prema riječima mališanovog oca Fikreta Kičina, dječaka uskoro očekuje nastavak medicinskih pretraga na Kliničko-univerzitetskom centru Koševo u Sarajevu, što iziskuje značajna finansijska sredstva.

Kičin je po zanimanju zidar, nije zaposlen, te  nema ni redovno zdravstveno osiguranje, što predstavlja dodatni problem u liječenju dječaka.  "Izdržavam suprugu i troje djece i jedva sastavljamo kraj s krajem. Za liječenje oboljelog sina nemam dovoljno novca i prinuđan sam da na ovaj način zatražim pomoć dobrih ljudi", kaže Kičin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije