Društvo

Pilećim otpadom zagadili vodu za piće

 Pilećim otpadom zagadili vodu za piće
Pilećim otpadom zagadili vodu za piće

KOTOR VAROŠ - Protiv Jasmine Kuzmić (38), direktora preduzeća za klanje i preradu mesa "Jata" iz Maslovara, kod Kotor Varoša, ali i te firme, policija je podnijela izvještaj, pošto je vozač tog preduzeća krajem maja na planini Borja, na lokaciji poznatoj kao Rastova kosta, iz kamiona izbacio stotine kilograma pilećih iznutrica, perja i drugog životinjskog otpada.

Otpad je, kako podsjećaju iz policije, deponovan s lijeve strane magistralnog puta Banjaluka - Teslić, u blizini vodotoka Crvene rijeke, čime je izvršeno krivično djelo zagađivanje hrane i vode za ishranu odnosno napajanje životinja.

"Izvršeno je ispitivanje uzorka vode u kojem je navedeno da je u njoj prisutan visok nivo bakterijskih kultura, te da ona nije za ljudsku upotrebu, a dobijeni nalaz, uz druge prikupljene dokaze, rezultirao je podnošenjem izvještaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kuzmićeva, s kojom smo juče uspjeli stupiti u kontakt, nije bila zainteresovana za razgovor na ovu temu. Upitali smo je da li zna da je podnesen ovaj izvještaj, na šta je ona kazala da ne zna i da je ne interesuje.

"Nisam dužna da vam dajem nikakvu izjavu", navela je Kuzmićeva.

Ranije smo pisali da je otpad istovaren u neposrednoj blizini izvorišta pitke vode, s kojeg se napaja oko 60 kuća u Maslovarama, a koje se nalaze ispod planine.

To je, kako je ranije objavljeno, samo vrh ledenog brijega, jer se ovo preduzeće već duže vrijeme na ovaj način rješavalo otpada animalnog porijekla, a za čije odlaganje postoje jasne, precizne i rigorozne procedure propisane zakonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije