Društvo

"Čarobni grad" otvara vrata djeci

"Čarobni grad" otvara vrata djeci
"Čarobni grad" otvara vrata djeci

BANJALUKA - Brojnim manifestacijama sljedeće sedmice biće obilježena "Nedjelja djeteta", u okviru koje će Udruženje "Sva djeca svijeta" organizovati sedmodnevnu manifestaciju "Čarobni grad".

Manifestacija, koju je i ove godine podržao grad, počeće u ponedjeljak, kada će djeca preuzeti ključeve grada od Slobodana Gavranovića,  gradonačelnika,  i simbolično upravljati gradom tokom "Nedjelje djeteta".

Pripreme za obilježavanje dječje nedjelje uveliko traju u vrtićima, a za mališane Centra i ove godine biće upriličen prijem kod gradonačelnika.

"Dječja nedjelja je prva manifestacija sa kojom počinjemo ovu radnu godinu. Zato već uveliko učimo, slikamo i pripremamo se da pokažemo šta znamo, šta želimo, šta tražimo od našeg odraslog svijeta. Mi samo tražimo da se poštuju naša prava, a šta znamo, to ćete imati priliku vidjeti u prvoj nedjelji oktobra", rekli su u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Sva djeca grada spremaju se da obilježe dječju nedjelju na sebi svojstven način, uglavnom programom koji pripremaju u svojim školama i vrtićima.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije