Društvo

Čekaju se konačni rezultati vještačenja

Čekaju se konačni rezultati vještačenja
Čekaju se konačni rezultati vještačenja

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH intenzivno radi na predmetu koji se odnosi na avionsku nesreću u Zalužanima kod Banjaluke u maju 2012. u kojoj je poginulo pet osoba, a koji su im proslijedile entitetske pravosudne institucije.

"U tom predmetu smo dobili preliminarne rezultate vještačenja, te očekujemo konačno vještačenje i cjelovit izvještaj na kojem radi Fakultet za saobraćaj i komunikacije Sarajevo", rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

U Tužilaštvu kažu da će, kada dobiju konačne rezultate vještačenja, postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

"Tužilaštvo BiH će svakako uložiti maksimalne napore na rasvjetljavanju ove teške nesreće u kojoj je izgubljeno pet mladih života", rekao je Grubešić.

Glavni istražilac vazduhoplovnih nesreća u BiH Omer Kulić rekao je da je sva dokumentacija koja je prikupljena predata Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a odatle je proslijeđena u Tužilaštvo BiH.

On je podsjetio da je Tužilaštvo BiH pokrenulo proces i tražilo adekvatne sudske vještake kako bi mogli da izvještače ono što je uradila komisija koju je predvodio.

Kulić je istakao da je sada na potezu Tužilaštvo BiH.

U avionskoj nesreći u Zalužanima kod Banjaluke u maju 2012. poginuli su padobranci Alen Crnalić, Nemanja Goronja, Stefan Karanović, Nikola Stević i Srđan Kosić.

Tragedija se dogodila nedugo nakon polijetanja malog sportskog aviona tipa "cesna" i to na dijelu staze za automobilske i moto trke u Zalužanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije