Društvo

Čestitali "praznik nad praznicima"

BANJALUKA, SARAJEVO - Sa željama da Vaskrs i Uskrs donesu radost, sreću, blagoslov i duhovni mir, vjernicima pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti najradosniji hrišćanski praznik čestitali su bh. zvaničnici.

Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH iz RS, poželio je da praznik bude podstrek za uspostavom duhovnog jedinstva srpskog naroda. U vaskršnjoj čestitki istakao je da je Vaskrs simbol pobjede dobra i vjere u mogućnost promjene.

U čestitki upućenoj vjernicima Milorad Dodik, predsjednik RS, naglasio je da je praznik nad praznicima, koji simbolizuje pobjedu pravde nad nepravdom i ljubavi nad mržnjom, putokaz ljudima kako da, živeći u skladu sa hrišćanskim vrijednostima, doprinesu jačanju tolerancije i napretku.

Željka Cvijanović, premijer RS, čestitala je riječima: "Kao simbol vječnog trajanja istinskih vrijednosti vjerujem da će praznik svima biti izvor nade i putokaz u budućnost ispunjenu tolerancijom".

Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS, izrazio je nadu da će "praznik donijeti radost, podsjećajući nas da u ljubavi prema bližnjima i ljudima dobre volje nalazimo sreću i zadovoljstvo".

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, poželio je da Vaskrs/Uskrs bude podsticaj vjernicima da u zajedništvu sa pripadnicima drugih vjera nastave graditi sklad u skladnoj i prosperitetnoj BiH.

Čestitajući Vaskrs i Uskrs pravoslavnim i katoličkim vjernicima u BiH, Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Predstavničkog doma parlamenta BiH, poželio je da praznično slavlje bude prožeto osnovnim hrišćanskim vrijednostima - zauzimanjem za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog čovjeka, te da bude izazov i podsticaj za sve da daju lični doprinos izgradnji zajednice blagostanja, pravednijeg i boljeg društva.

"Poruka Uskrsa/Vaskrsa je poruka ponovnog rođenja i nade da se čovječanstvo može izdići iznad netolerancije", naveo je Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH.

Čestitke su uputili i Zlatko Lagumdžija, ministar inostranih poslova BiH, Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Savjeta ministara, Denis Bećirović i Božo Ljubić, zamjenici predsjedavajućeg PD PS BiH, Emil Vlajki i Enes Suljkanović, potpredsjednici RS, Nermin Nikšić, premijer FBiH, reis-ul-ulema Husein Kavazović, te Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije