Društvo

Cijena rada 100 KM

Cijena rada 100 KM
Cijena rada 100 KM

BANJALUKA - Vlada RS usvojila je danas Odluku o utvrđivanju cijene rada, kojom se utvrđuje cijena rada u iznosu od 100 KM, a biće primjenjivna za obračun plata od 1. aprila ove godine i ne odnosi se na dospjela i neisplaćena primanja.

Kako je saopšteno iz Biroa Vlade za odnose s javnošću, cijena rada utvrđena ovom odlukom, odnosi se na sve zaposlene u oblasti prosvjete i kulture, unutrašnjih poslova, republičke uprave, pravosuđa i javnim službama koje vrše javna ovlašćenja iz oblasti rada, zapošljavanja, zdravstvenog osiguranja, dječje i socijalne zaštite.

"Cijena rada za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave utvrđuje se u iznosu od 100 KM, a biće primjenjivana za obračun plata od 1. aprila i ne odnosi se na dospjela i neisplaćena primanja", naveli su u saopštenju i dodali da su resorni ministri ovlašteni da sa sindikatima potpišu sporazum o utvrđivanju cijene rada u skladu sa ovom odlukom.

Pored toga, Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju plate predsjednika Vlade RS i ministara, pa tako mjesečna plata predsjednika Vlade RS iznosi 4.000 KM, plata potpredsjednika Vlade RS iznosi 3.500 KM, a mjesečna plata ministara u Vladi RS iznosi 3.000 KM.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela i Odluku o usvajanju Izvještaja o poslovanju za 2013. godinu i Plana poslovanja za  2014. godinu  Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka, uz napomenu da će nastaviti aktivnosti na trajnom stambenom zbrinjavanju zatečenih invalida koji su ostvarili pravo na penziju, ali i da će raditi na razvijanju poslovnih aktivnosti Centra sa ciljem njegove samoodrživosti.

Vlada RS usvojila je danas i informacije o utrošku novčane pomoći dodijeljene udruženjima od javnog intresa u 2013. godini, te o utrošku dodijeljene novčane pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama.

Pored toga, prihvaćena je i Informacija o otvorenim stečajnim postupcima u RS, u kojoj se smatra da je potrebno pristupiti donošenju novog zakona o stečajnom postupku, kojim će na drugačiji način biti uređeni kontrola i nadzor nad radom stečajnih upravnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije