Društvo

Čubrilović pohvalio organizaciju jubilarnog Kočićevog zbora

Čubrilović pohvalio organizaciju jubilarnog Kočićevog zbora
Čubrilović pohvalio organizaciju jubilarnog Kočićevog zbora

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je organizaciju 50. Kočićevog zbora besprijekornom, ističući da svi imaju samo riječi hvale.

Čubrilović, koji je i predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, kaže da je ovo do sada najbolje organizovani Kočićev zbor, što i zaslužuje s obzirom da je jubilarni 50.

"Nadam se da će se u ovom duhu i tradiciji organizacija Kočićevog zbora nastaviti i udubuće i zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije, posebno institucijama Srbije koje su se adekvatno uključile, a za narednu godinu, kada se obilježava 100 godina od smrti Petra Kočića, najavili su još veću pomoć u organizovanju", rekao je Čubrilović.

On je dodao da je pisce koji su učestvovali u ovogodišnjem Kočićevom zboru, a koji dolaze iz 13 evropskih zemalja, doveo u obilazak manastira Krupa u Krupi na Vrbasu kod Banjaluke, jer su izrazili želju da posjete znamenitosti u okruženju Zmijanja, što je i ovaj manastir, koji je jedan od najstarijih na ovim prostorima.

Čubrilović je naveo da je među piscima i francuski pisac Patrik Beson koji je svojim radom u proteklih 20 godina pokazao svoj odnos prema Republici Srpskoj, srpskom narodu i njegovoj borbi za ono za šta se i Kočić zalagao.

Nakon obilaska slapova i boravka u manastiru Krupa, pisci i Čubrilović, uputiće se ka Stričićima gdje će učestvovati na centralnoj svečanosti 50. Kočićevog zbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije