Društvo

Ćulum: U toku istraga o predmetu "Poljoprivredna škola"

Ćulum: U toku istraga o predmetu "Poljoprivredna škola"
Foto: Srna | Ćulum: U toku istraga o predmetu "Poljoprivredna škola"

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao da je ne može govoriti o proširenju istrage koja se odnosi na predmet "Poljoprivredna škola" i hapšenje zamjenika pravobranioca Srpske Borislava Jeličića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i ovlašćenja jer je ona u toku.

"Gdje god dođemo do dokaza mi ćemo to procesuirati sa Tužilaštvom", rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci, komentarišući jučerašnje Jeličićevo hapšenje.

Zamjenik pravobranioca Republike Srpske Borislav Jeličić uhapšen je juče jer je osumnjičen za nezakonite radnje u predmetu "Poljoprivredna škola".

Jeličić se odazvao u MUP na poziv za saslušanje u svojstvu svjedoka, međutim, inspektori su tokom saslušanja otkrili određene detalje, pa je uhapšen i određen mu je pritvor od 24 časa koja će provesti na kriminalističkoj obradi jer ima status osumnjičenog.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske izuzeli su u utorak, 25. juna, predmet "Poljoprivredna škola" iz banjalučke kancelarije zamjenika pravobranioca Republike Srpske.

Jeličić je na funkciji zamjenika pravobranioca Republike Srpske u Banjaluci početkom jula zamijenio uhapšenog Mirka Stojčinovića koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru.

Stojčinović je ranije, čim je stigao u Pravobranilaštvo oduzeo taj predmet od Ankice Gajić, koja je, takođe, dobila poziv za saslušanje i prebacio ga Jeličiću.

Cijela priča je počela kada je Gradska uprava Banjaluka prije nekoliko godina pokrenula spor zbog prometovanja zemljišta koje je bilo u vlasništvu grada, a za koje je Poljoprivredna škola imala pravo korišćenja.

Zemljište te škole prodato je kompaniji "Bingo", koju je grad tužio, kao i Poljoprivrednu školu. "Bingo" je uzvratio kontratužbom i zahtijevao od grada odštetu od 20 miliona KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije