Društvo

Cvijanović: Srna - kičma medijskog sistema srpske

Cvijanović: Srna - kičma medijskog sistema srpske
Cvijanović: Srna - kičma medijskog sistema srpske

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Novinska agencija Republike Srpske "Srna" predstavlja kičmu medijskog sistema Srpske.

"Srna', s obzirom na brzinu, ekspeditivnost i, u datom momentu, možda, bolji pristup informacijama, predstavlja onu prvu tačku koja dođe do informacija. U tome vidim i značaj agencijskog novinarstva", navela je Cvijanovićeva povodom 22 godine postojanja i rada "Srne".

Cvijanovićeva je istakla da bez "Srne" ne bi bilo moguće da se iznesu stavovi i vjerodostojno predstave javnosti rad i rezultati rada institucija Republike Srpske.

"Bila sam u situacijama kada sam imala određena pitanja od 'Srne' koja su išla nekoliko koraka ispred drugih medija i u tome prepoznajem njenu ulogu", naglasila je premijer Srpske.

Cvijanovićeva je čestitala svim zaposlenima u "Srni" na marljivom i predanom radu, istakavši da se Agencija razvijala i razvija zajedno sa institucijama Republike Srpske.

Novinska agencija Republike Srpske "Srna" osnovana je 7. aprila 1992. godine na Palama, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, kao Srpska novinska agencija - prva srpska novinska agencija u istoriji.

"Srna" je bila prvi medij srpskog dijela BiH i formirana je u času kada su već započinjali ratni sukobi i kada su glavni predratni mediji u BiH bili pod ratnom i propagandnom kontrolom takozvane Republike BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije