Društvo

Danas zahlađenje sa kišom, na planinama snijeg

BIJELJINA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom, dok se u višim krajevima očekuje snijeg.

U većini krajeva maksimalna temperatura od devet do 14, osim na jugu i jugoistoku, gdje će biti do 17 stepeni Celzijusovih.

Temperatura će tokom dana brzo opadati, prvo na zapadu, pa će do večeri biti od tri do osam stepeni Celzijusovih, a u višim krajevima oko nule.

Tokom jutra jaka i obilna kiša će padati na sjeveru i zapadu, dok će u ostalim predjelima padavine biti slabe, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Prijepodne jaka kiša se širi ka jugu i istoku i očekuju se obilne padavine i u ovim krajevima.

Očekivana količina padavina se kreće od 20 do 45 litara po metru kvadratnom u cijeloj BiH.

Već tokom jutra će na sjeverozapadu biti znatno hladnije, a u predsjelima višim od 400 metara nadmorske visine kiša će preći u susnježicu i snijeg.

Tokom dana hladniji vazduh zahvata i ostale krajeve, a snijeg će početi i u višim predjelima na istoku.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u jutranjim satima sa jakim udarima, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Meteoalarm izdao je "žuto" upozorenje za područje cijele BiH, koje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme, odnosno da prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti izložene meteorološkom riziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije