Društvo

Davidović: Do kraja godine novi zakon o sportu

Davidović: Do kraja godine novi zakon o sportu
Foto: N.N. | Davidović: Do kraja godine novi zakon o sportu

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović, izjavila je danas u Banjaluci da bi do kraja godine trebalo da bude privedena kraju izrada novog zakona o sportu, te da će poseban akcenat biti stavljen na razvoj školskog sporta.

Davidovićeva je prije početka prvog sastanka radne grupe za izradu zakona o sportu Srpske istakla značaj razvoja školskog sporta, kako bi se stvorili uslovi da se što veći broj djece uključi u sport i da bi se u budućnosti razvijala zdrava nacija.

"Pitanje zdravstvene zaštite posebno je osjetljivo, jer sadašnjim zakonom nije predviđena adekvatna zaštita, te je prisutan problem u ovoj oblasti, naročito kada je riječ o djeci", rekla je Davidovićeva novinarima.

Ona je dodala da će se posebna pažnja obratiti na finansiranje sportskih saveza i klubova da bi bili utvrđeni adekvatni kriterijumi u ovoj oblasti.

"Stručne rasprave sa kojima ćemo početi kada bude gotova radna verzija nacrta zakona sprovodićemo u svih šest regija u Republici Srpskoj kako bismo svima koje zanima ova oblast dali priliku da daju svoje mišljenje i cilj nam je da bude što transparentnije", rekla je Davidovićeva.

Ministar omladine i sporta Srbije, Vanja Udovičić, rekao je da resorno ministarstvo može znatno da pomogne Vladi Srpske u izradi ovog veoma važnog strateškog dokumenta.

"Čestitam na hrabrosti i odlučnosti za ulazak u ovaj značajan proces, jer se sistem sporta razvija i usavršava i neophodno je pratiti međunarodne trendove", rekao je Udovičić.

On je istakao da je ovaj sastanak potvrda da Srpska i Srbija rade kao tim, te da je saradnja na visokom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije